Chelsea'de 2'nci Mourinho Dönemi - Son Dakika
Spor

Chelsea'de 2'nci Mourinho Dönemi

Chelsea\'de 2\'nci Mourinho Dönemi

Londra ekibiyle 4 yıllık sözleşme imzalayan Portekizli menajer Mourinho, Stamford Bridge Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

10.06.2013 18:12  Güncelleme: 18:21

-Londra ekibiyle 4 yıllık sözleşme imzalayan Portekizli menajer Mourinho, Stamford Bridge Stadı'nda basın toplantısı düzenledi

-Mourinho: "Eski takımıma 'mutlu biri' olarak döndüm"

-"Şampiyonlar Ligi Kupası Chelsea ve benim için saplantı değil"

-"Abramoviç ile hiçbir zaman ilişkimiz kopmadı, onun için bugün buradayım"

-" Barcelona'nın dominantlığını bozan menajer olarak İspanyol futboluna zarar verdim"

-"Sözleşmemin sonunda Chelsea kalmamı isterse bundan memnuniyet duyarım"

-"Ferguson'u Old Trafford'da göremeyeceğim için üzgünüm"

Rus milyarder Roman Abramoviç'in sahibi olduğu Chelsea'yi 2004-2007 yıllarında çalıştıran ve Londra ekibiyle gelecek sezondan itibaren 4 yıllık sözleşme imzalayan Portekizli teknik adam Mourinho, Stamford Bridge Stadı'nda yeni dönemindeki ilk basın toplantısını düzenledi.

Mourinho, gazetecilerin Chelsea'de bir önceki dönemde yaptığı ilk basın toplantısında söylediği "özel biriyim" ifadesini hatırlatması ve aynı düşüncede olup olmadığını sorması üzerine, "Mutlu biriyim. Zaman çok hızlı geçiyor. Chelsea'deki ilk dönemim birkaç gün önceymiş gibi ama 9 yıl oldu. Bu süre içinde profesyonel hayatımda birçok şey yaşadım. Ben hala aynı yapıdayım, aynı kişiyim, aynı kalbi taşıyorum ve futbola karşı tutkum aynı. Kendimi tarif etmem gerekirse çok mutlu bir insanım" diye konuştu.

Chelsea'nin gelecek sezon her kulvardaki kupaya odaklanacağını ifade eden Mourinho, şu anda UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası'nın kendisi ve Chelsea için bir saplantı olmadığını kaydetti.

"Chelsea'deki ilk döneminde 3 yılda 5 kupa kazandın. İkinci dönemde daha fazla kupa hedefliyor musun?" sorusuna Portekizli teknik adam, "Bunun mümkün olacağına inanıyorum. Her zaman yaptığım işe güvenmişimdir. Kulübü ve mantalitesini biliyorum. Kariyerim başarılar üzerine kurulu. Her kulüpte başarıya ulaşabildim ve kupalar kazandım. Kulüp, bizden daha önemli. Eğer iyi çalışırsak normal olarak bu başarı getirecektir" yanıtını verdi.

-"Abramoviç'le hiçbir zaman ilişkimiz kopmadı"

Mourinho, Chelsea'den kovulduğu ve kulübün sahibi Roman Abramoviç ile ilişkilerinin bozulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

2007 yılında hem kendisi hem de kulüp adına doğru olduğuna inandığı için Chelsea'den ayrılma kararı aldığını belirten Mourinho, "Bu Abramoviç ve benim için zordu ama ortak verilmiş bir karardı. Hiçbir zaman ilişkimiz kopmadı. Bu nedenle bugün buradayım. Hepimiz aynı şeyi istiyoruz, aynı yöne bakıyoruz, aynı vizyona sahibiz. İnsanlar benim ne yapabileceğimi biliyor, bunun için de beklentiler yüksek" şeklinde konuştu.

-"Kulüp kalmamı isterse memnuniyet duyarım"

Mourinho, "Kariyerinde 3 yıldan fazla bir kulübü çalıştırmadın. Chelsea'de uzun süre kalmak istiyor musun?" sorusu üzerine, "Evet, buna hazırım. Daha önce hazır değildim. Eğer sözleşmemin sonunda kulüp kalmamı isterse, bundan memnuniyet duyarım" ifadesini kullandı.

Farklı bir kişiliği, yaklaşımı ve bakış açısı olduğunu söyleyen Mourinho, Chelsea'deki ikinci dönemini değerlendirirken şunları kaydetti:

"Eğer yeni dönem için bir takma isim seçmem gerekirse bu "mutlu biri" olur. Çok mutluyum. 2 yıl Inter'de, 3 yıl da Real Madrid'deydim. 5 yıl menajerlik kariyeri için uzun bir süre. Futbol her gün birçok şey öğrendiğiniz bir endüstri. 2000 yılında ilk kez menajerlik yapmaya başladığımda her şeyi bildiğimi düşünüyordum. Ancak 13 yıl sonra aslında hiçbir şey bilmediğinizi ve her gün bir şey öğrendiğinizi fark ediyorsunuz. Avrupa'daki maceralarım benim için harikaydı. Farklı ülkeler, farklı kültürler ve farklı bir medya. 50 yaşında biri olarak menajerlik için hala genç olduğumu düşünüyorum."

-"Her gün kendimi analiz ediyorum"

Jose Mourinho, her gün menajer, lider ve kulübün üyesi olarak kendisini analiz ettiğini ve daha fazla geliştirmeye çalıştığını söyledi.

Kariyerindeki ilk menajerlik yıllarına göre daha sakin olduğuna inandığını belirten Mourinho, "9 yıl uzun bir süre. İlk basın toplantısında sert bir tutum takınmam için beni çok zorladınız. Şimdi beni başarılarımdan sonra daha iyi tanıyorsunuz. Bilgi anlamında kariyerimin en iyi dönemindeyim" diye konuştu.

Mourinho, "Ne zaman Stamford Bridge'e dönmeye karar verdin?" sorusu üzerine, "Uzun süre önce değil. İlk önce eski kulübümü bırakmaya karar verdim. Mutluluğum için en iyi kararı almak istedim, Chelsea seçeneği ortaya çıkınca kararımı verdim" ifadelerini kullandı.

Portekizli teknik adam, bir önceki döneminde forma giyen bazı futbolcuların Chelsea'de oynamaya devam ettiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu futbolcuları yeniden görmek iyi bir şey. Onlara bir ayrıcalık tanımayacağımı bilmenizi isterim. Onlar benim menajer olarak yapımı biliyorlar ama diğer oyunculara göre bir avantajları yok. Chelsea'de son dönemde iyi oynayan bir grup var, onlarla çalışacağım için mutluyum. Rekabeti artırmak için yeni oyuncuları takıma dahil etme hedefimiz her zaman var. Yapmam gereken en önemli iş gençleri geliştirmek, onlarda büyük bir potansiyel var. Onları geliştirebileceğimi düşünüyorum."

-"Ferguson'u Old Trafford'da göremeyeceğim"

Chelsea'deki ikinci döneminin biraz hayal kırıklığıyla başladığını belirten Mourinho, geçen sezon sonunda 26 yıldır çalıştırdığı Manchester United'dan emekli olduğunu açıklayan Alex Ferguson'u Old Trafford Stadı'nda göremeyeceği için üzgün olduğunu söyledi.

Ferguson'un yerine gelen David Moyes'un işini iyi yapacağına inandığını dile getiren Mourinho, " Arsene Wenger, Arsenal'ın başında. Orada olduğu için mutluyum. Brendan Rodgers, Steve Clarke ve Andre Villas-Boas ile aynı ligde olmak güzel. Premier Lig'i sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde konuştu.

Deneyimli teknik adam, "Manchester City ya da Manchester United'dan teklif gelmemesi sizi incitti mi?" sorusuna, "Bulunmak istediğim yerdeyim. Bunu hiçbir şeye değişmem" yanıtını verdi.

-"İspanyol futboluna zarar verdim"

Mourinho, Barcelonalı futbolcu Andres Iniesta'nın kendisiyle ilgili İspanyol futboluna zarar verdiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Barcelona'nın dominantlığını bozan menajer olarak İspanyol futboluna zarar verdim. Sonu olmayan bir dominantlık olarak görünüyordu ama Real Madrid, Barcelona'ya karşı kupalar kazandı. Barcelona da kazandı. 100 puanla şampiyon oldu" diye konuştu.

İspanya ile İngiltere liglerini de karşılaştıran Mourinho, İspanya'da ligi Barcelona ve Real Madrid'in domine ettiğini ancak İngiltere'de rekabetin daha fazla takım arasında yaşandığını kaydetti.

Portekizli teknik adam, savunma oyuncusu John Terry ile ilgili bir soruyu, "Benden önceki menajer Rafael Benitez'in kararları, John Terry ya da başka bir oyuncuyla ilgili tek kelime söylemeyeceğim" şeklinde yanıtladı.

Mourinho, basın toplantılarını sevip sevmediği yönündeki soru üzerine, "Bu toplantıyı hızlıca yapalım ve ben gideyim. Çok sevmiyorum ama bu işimin bir parçası. Elimden gelenin en iyisini ve sizlerin istediğini yapmaya çalışıyorum. Buraya size büyük bir manşet vermek için gelmedim. Dürüst ve açık olmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Chelsea'de 2'nci Mourinho Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement