Çocuklar Türkiye'nin en yüksek köyüne kayak merkezi kurulmasını istiyor - Son Dakika
Spor

Çocuklar Türkiye'nin en yüksek köyüne kayak merkezi kurulmasını istiyor

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Türkiye'nin en yüksek köyü olan Kışkılı köyünde yaşayan çocuklar, kar seviyesi ve uygun alanı nedeniyle köylerine kayak merkezi kurulmasını istiyor. Köydeki çocuklar, bölgenin turizme kazandırılması ve kayak merkezinin kurulmasını talep ediyor.

18.02.2024 10:54  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Çocuklar Türkiye'nin en yüksek köyüne kayak merkezi kurulmasını istiyor

BİTLİS - Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Türkiye'nin en yüksek köyü olarak bilinen Süphan Dağı'nın eteğindeki Kışkılı köyünde yaşayan çocuklar, kar seviyesi ve uygun alanı nedeniyle köylerine kayak merkezi kurulmasını istiyor.

Türkiye'nin en yüksek rakımlı köyü olan ve yılın 6 ayı kar altında kalan Kışkılı köyündeki kar en çok çocukları sevindiriyor. Zorlu kış şartları nedeniyle kış aylarında ilçeye göç etmek zorunda köylülerin dışında geriye 10 hanenin kışı geçirdiği köyde, çocuklar boş zamanlarını kayarak geçiriyor. Süphan Dağı eteğinde olduğu için dağcıların uğrak mekanı haline de gelen Kışkılı köyündeki çocuklar, bölgenin turizme kazandırılması ve kayak merkezinin kurulmasını istiyor.

Eren Yoldaşçı isimli çocuk, köyü kayak merkezi kurulmasını istediklerini belirterek, "Bizim köyümüze kayak merkezi şart" dedi.

Rahmi Yoldaşçı ise köylerinin Türkiye'nin en yüksek rakımlı köyü olduğunu belirterek, "Metrelerce kar yağıyor. 6 ay kar yerden kalkmıyor. Boş zamanlarımızı kayarak geçiriyoruz. Bölgemiz kayak merkezi için uygundur. Dağcıların uğrak yeri olduğu gibi kayak merkezinin de kurulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çocuklar Türkiye\'nin en yüksek köyüne kayak merkezi kurulmasını istiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çocuklar Türkiye'nin en yüksek köyüne kayak merkezi kurulmasını istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement