Derbi Gibi Derbi! - Son Dakika
Spor

Derbi Gibi Derbi!

Derbi Gibi Derbi!

Premier Lig'de sonucu heyecanla beklenen derbide kazanan çıkmadı. Liverpool, iki kez öne geçtiği maçta puanı son dakika golüyle kurtardı.

23.11.2013 19:07

Premier Lig'de haftanın maçına Goodison Park ev sahipliği yaparken, zirvede bu sezon son dönemde olmadığı kadar iddialı gözüken Everton ile Liverpool, gol düellosu şeklinde geçen maçta puanları paylaştı. 3-3

Salih Demirci yazdı: Derbide gol festivali

Manchester United, Manchester City ve Chelsea gibi dev bütçeli rakiplerinin sorunlu başladığı yeni sezonda zirvede bir anda iddialı konuma gelen Everton ile Liverpool, futbolseverleri 3-3'lük skorla adeta gole doyurdu ancak sadece birer puanla yetinmek zorunda kaldılar.

Philippe Coutinho'nun 11. dakikadaki golüyle Liverpool derbide öne geçen taraf oldu. Skor üstünlüğünü ele geçirdiği derbide oyunu kontrolü altında tutmakta zorlanan Kırmızılar, ev sahibinin sadece 3 dakika sonra Kevin Mirallas ile bulduğu gole engel olamayınca skor 1-1'e geldi. Oyunun nispeten dengeye oturduğu maçta bu dengeyi bozan yine klasıyla Luis Suarez oldu. Uruguaylı yıldız 19. dakikada serbest vuruştan ağları bulurken, Liverpool'u maçta yeniden öne geçiren isim oldu.

2-1'lik skorla tamamlanan devrenin ardından Everton baskısı giderek artmaya başladı ve takımın Belçikalı yıldızı Romelu Lukaku önce 72. dakikada ayağı, 10 dakika sonra da kafasını çok etkili kullanarak Everton'ı evinde 3-2'lik üstünlüğe taşıdı. Maçta ilk kez geriye düşen Liverpool bu şoka rağmen toparlanmayı başardı ve oyuna 79. dakikada Lucas'ın yerine giren Daniel Sturridge, 89'da ağlara gönderdiği topla derbinin skorunu 3-3 olarak tescil etti.

Bu sonuçla Arsenal'in 2 puan gerisinde maça çıkan ikinci Liverpool puanını 24 yaparken, Everton 21 puan ve maç fazlasıyla Manchester United'ı geçerek, 5. sıraya terfi etti.

Everton-Liverpool maçının tüm detayları için tıklayın...

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Derbi Gibi Derbi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement