
Curaçao'yu 2026 Dünya Kupası'na taşıyan teknik direktör Dick Advocaat, kızının sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti.
Curaçao Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 78 yaşındaki Hollandalı teknik adamın ailevi sebeplerle görevini bıraktığı duyuruldu.
Advocaat kararına ilişkin, "Aile her zaman futboldan önce gelir demiştim. Bu nedenle doğal bir karar. Ancak bu, Curaçao'yu, oradaki insanları ve meslektaşlarımı çok özleyeceğim gerçeğini değiştirmez. Dünyanın en küçük ülkesini Dünya Kupası'na taşımayı kariyerimin en önemli başarılarından biri olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.
Curaçao Futbol Federasyonu Başkanı Gilbert Martina ise, "Kararı saygıyla karşılanmalıdır. Advocaat, milli takımla tarih yazdı. Curaçao, ona her zaman minnettar kalacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde eden en küçük ülke unvanını alan Curaçao, tarihinde ilk kez turnuvada mücadele edecek. Takımın başına bir başka Hollandalı teknik adam Fred Rutten getirildi.
Son Dakika › Spor › Dick Advocaat, Dünya Kupası'na götürerek ülke tarihine geçtiği takımdan istifa etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?