Dünya Buz Yüzme Şampiyonu Deniz Kayadelen, Everest'te Rekor Kırdı - Son Dakika
Spor

Dünya Buz Yüzme Şampiyonu Deniz Kayadelen, Everest'te Rekor Kırdı

Dünya Buz Yüzme Şampiyonu Deniz Kayadelen, Everest\'te Rekor Kırdı

Bakırköy Ataspor Kulübü sporcusu Deniz Kayadelen, Everest Dağı'nın 6 bin 400 metre yüksekliğinde yüzerek dünya rekoru kırdı. Soğuk su şampiyonluklarından sonra 25 gün süren bir yolculukla eksi 20 derecede Everest'e tırmanan Kayadelen, 3 derecelik suda 5 dakika kalarak bir dünya rekoruna daha imza attı. Türk bayrağını Everest'in tepesinde dalgalandıran sporcu, Ataspor Kulübüne ve tüm Türkiye'ye sevgi ve selamlarını iletti.

12.05.2024 16:49

Dünya buz yüzme şampiyonu Deniz Kayadelen, Everest Dağı'nın 6 bin 400 metre yüksekliğinde yüzerek dünya rekoru kırdı.

Bakırköy Ataspor Kulübü sporcusu Deniz Kayadelen, birçok soğuk su şampiyonluğundan sonra 25 gün süren yolculukla eksi 20 derecede Everest'e tırmanarak 6 bin 400 metre yüksekliğe çıktı.

Rekortmen sporcu, 3 derecelik suda 5 dakika kalarak bir dünya rekoruna daha imza attı.

Türk bayrağını Everest'in tepesinde dalgalandıran Deniz Kayadelen "Bedenin bittiği yerde kalbimle mücadele ettim çünkü ben Atatürkçü bir sporcuyum. Bu etkinlikte Türkiye'yi ve Avrupa'yı temsil eden tek kişi olarak kulübüm Ataspor Kulübüne ve tüm Türkiye'ye sevgi ve selamlarımı iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Bakırköy Ataspor Kulübü Yöneticisi Tuğba Sezen ise "Deniz kızımız denizlerden sonra dağları da aşarak Türk bayrağını dünyanın tepesinde dalgalandırdı. Onunla ne kadar gurur duysak azdır." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Buz Yüzme Şampiyonu Deniz Kayadelen, Everest'te Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement