'Elleri Küçük' Olan Uruguaylı Rekor Kırdı! - Son Dakika
Spor

'Elleri Küçük' Olan Uruguaylı Rekor Kırdı!

\'Elleri Küçük\' Olan Uruguaylı Rekor Kırdı!

Galatasaray'da görev aldığı sezonlarda Fatih Terim'in yaptığı fark yaratan kaleci tercihleri dikkat çekiyor.

08.03.2012 10:35

Galatasaray'da görev aldığı sezonlarda Fatih Terim'in yaptığı fark yaratan kaleci tercihleri dikkat çekiyor. İlk sezonunda gelir gelmez ısrarla A Milli kaleci Volkan Kilimci'nin takıma kazandırılmasını isteyen başarılı antrenör, iki sezon sonra ise Brezilya'nın efsane file bekçilerinden Taffarel'i transfer etmişti. Başarısız geçen 2. periyotta kaleyi Kolombiyalı Mondragon'a teslim eden Terim, bu sezon başında ise sarı-kırmızılı takımın bir kaleciye verdiği en yüksek bonservis bedelini ödeterek Uruguaylı Fernando Muslera'yı transfer etti.

Ligin ilk iki haftasında takımın yeni kurulmasının verdiği uyumsuzluğun da etkisiyle kalesinde 3 gol gören 25 yaşındaki kaleci, 3. haftada Karabükspor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından kendine geldi. Galatasaray'ın yakaladığı 9 maçlık galibiyet serisinin en büyük mimarlarından olan Uruguaylı, art arda gol yemediği 7 deplasman maçıyla da alışmadık bir istatistiğe imza attı.

Geride bıraktığı 29 lig maçında kırmızı kart görerek 13. dakikada oyunu terk ettiği Karabükspor maçı da dahil olmak üzere tam 13 maçta kalesini gole kapatan başarılı file bekçisi, 20 gol yediği sezonda yaptığı kurtarışlar ile takımına büyük güven verdi. Dünya kulüplerinin de kısa zamanda dikkatini çekmeyi başaran sempatik oyuncu, yakaladığı istatistiklerin gösteremeyeceği şekilde takımın da en sevilen oyuncularından biri oldu. Uruguaylı yıldız büyük maçlardaki performansı ile de savunmasına büyük güven sağlarken, taraftarların sevgilisi oldu.

%%ANKET_2018%%

DEV KALECİLERİ GERİDE BIRAKTI!

Spor Toto Süper Lig'de en yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 9, Beşiktaş'a 14 ve Trabzonspor'a 17 puan fark yapan Galatasaray'da Fernando Muslera da sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en az gol yiyen kalecileri arasında yer alıyor. Geride kalan haftalar göz önüne alınıp ortalama yenilen gol sayıları değerlendirildiğinde Real Madrid'den Ilker Casilla, Barcelona'dan kalecisi Valdes, Manchester United'ın de Gea, Chelsea'den Cec, Liverpool'dan Reina, Inter'den Julio Cesar, Bayern Münih'ten Neur gibi isimleri geride bırakan Muslera aynı zamanda 13 maçlık performansıyla gol yemeden maç tamamlama konusunda da en iyi istatistiğe sahip durumda...

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ

Tarihinin en başarılı zamanlarını Taffarel'in kalesini koruduğu dönemde yaşayan Galatasaray'da Brezilyalı file bekçisinin takıma veda etmesinin ardından yaşayabileceği olası sıkıntılı süreci Kolombiyalı kaleci Mondragon ile çözmeyi başarmıştı. Mondragon'un takımdan ayrılmasının ardından büyük umutlar ile transfer edilen Morgan de Sanctis, Leo Franco ve Robinson Zapata ise hayal kırıklığı ytaratmışlardı. 2007-2008 sezonunda kalenin emanet edildiği Orkun Usak ve Aykut Erçetin ikilisinden beklenen verimi alamayan Galatasaray, 2008-2009 sezonunda de Santics, 2009-2010 sezonunda Leo Franco, 2010-2012 sezonlarında Aykut Erçetin, Ufuk Ceylan ve Zapata üçlüsünden beklenen verimi alamamıştı.

MAÇLAR SKORLAR AnkaraGÜCÜ - GALATASARAY 0-3 M.P.AntalyaSPOR - GALATASARAY 0-0 KayseriSPOR - GALATASARAY 0-2 GALATASARAY - MERSIN IDMAN YURDU 0-0 BESİKTAS - GALATASARAY 0-0 GENÇLERBİRLİĞİ - GALATASARAY 0-1 TrabzonSPOR - GALATASARAY 0-3 OrduSPOR - GALATASARAY 0-2 GALATASARAY - ManisaSPOR 1-0 ESKISEHIRSPOR - GALATASARAY 0-0 GALATASARAY - AnkaraGÜCÜ 4-0 GALATASARAY - KayseriSPOR 1-0 SiVASSPOR - GALATASARAY 0-4

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 'Elleri Küçük' Olan Uruguaylı Rekor Kırdı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement