Eskişehir'de Atlı Okçuluk ve Atlı Cirit Etkinliği - Son Dakika
Spor

Eskişehir'de Atlı Okçuluk ve Atlı Cirit Etkinliği

Eskişehir\'de Atlı Okçuluk ve Atlı Cirit Etkinliği

Eskişehir Akıncı Birliği Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen atlı okçuluk ve atlı cirit etkinliği, keyifli anlara sahne oldu. Türk kültürünün bir parçası olan bu sporlar, yoğun ilgi gördü. Organizasyona ev sahipliği yapan Keyifli At Çiftliği sahibi Metin Ersoy, etkinliğin Eskişehir'de ilkleri yaşattığını belirtti ve cirit sporunun yaşatılması için destek çağrısında bulundu. Etkinlikte misafirlere yöresel yiyecekler ikram edildi.

30.07.2023 20:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESKİŞEHİR'de, ata sporlarından olan atlı okçuluk ve atlı cirit etkinliği yapıldı. Eskişehir Akıncı Birliği Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik, keyifli anlara sahne oldu.

Eskişehir Akıncı Birliği Atlı Spor Kulübü sporcuları, Tepebaşı ilçesine bağlı Yukarısöğütönü Mahallesi'nde bulunan, Eskişehir Keyifli At Çiftliği sahasında düzenlenen organizasyonda bir araya geldi. Türk kültürünün bir parçası olan atlı okçuluk ve atlı cirit sporu, Akıncı Birliği Atlı Spor Kulübü'nün 12 lisanslı 3 milli takım oyuncusu bulunan takımların yer aldığı müsabakalarla gerçekleştirildi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören organizasyon, keyifli anlara sahne oldu.

'ARKADAŞLARIMIZ CİRİT SPORUNU YAŞATMAYA ÇALIŞIYORLAR'Müsabakaların ardından organizasyona ev sahipliği yapan Keyifli At Çiftliği sahibi Metin Ersoy açıklamalarda bulundu. Organizasyona ev sahipliği yapmalarından duyduğu mutluluğu dile getiren Ersoy, organizasyonun Eskişehir'de ilkleri yaşattığını belirtti. Organizasyonun güzel şekilde olması için, ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Ersoy, "Katılımdan memnunuz. Tarihimizi, kültürümüzü burada insanlara anlatıyorlar. Halkımız ilgili. Güzel bir organizasyon oldu. Arkadaşlarımız da ellerinden geldiği kadar bu cirit sporunu yaşatmaya çalışıyorlar. Eskişehir halkının da, daha çok ilgi göstermesini ve destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan misafirlere, yöresel yiyecekler ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Eskişehir'de Atlı Okçuluk ve Atlı Cirit Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement