Federasyonlarda E-devlet Dönemi - Son Dakika
Spor

Federasyonlarda E-devlet Dönemi

Federasyonlarda E-devlet Dönemi

Gençlik ve Spor Bakanlığının Sporda Digital Dönüşüm Projesi kapsamında federasyonların antrenör kurslarındaki başvuruları, e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek

19.01.2018 12:35

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı  federasyonlarda "e-devlet" dönemi başladı.
Bakanlığın Sporda Digital Dönüşüm Projesi kapsamında federasyonların  antrenör kurslarındaki başvuruları, 1 Ocak'tan itibaren "e-devlet" üzerinden  gerçekleştiriliyor.
Federasyonlar, başvuruları e-devlet sistemi üzerinden alıyor. Sistem  üzerinden yapılmayan başvurular ise kabul edilmiyor.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk  ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, tercihin artık  kendilerinde olmadığını, Bakanlığın yürüttüğü proje kapsamında bundan sonra  başvuruların bu şekilde yapılacağını ifade etti.
Arif Ümit Uztürk, bu sistemle antrenörlerin haklarının korunduğuna  dikkati çekti.
Eski sistemde bazı belgelerin zaman aşımına uğradığını dile getiren  Uztürk, "e-devlet sistemiyle antrenör arkadaşlarımızın hakları kaybolmayacak."  diye konuştu.
Kendilerinden önce açılan kurslarda verilen belgelerin kayıt  sisteminde bulunamadığını aktaran Uztürk, "Yani federasyon kayıtlarımıza  girmemiş. Spor Genel Müdürlüğü de bu entegrasyonu takip ediyor. Açtığımız  kurslarda elindeki belgenin federasyonlarda kaydı bulunmuyorsa, 2. ve 3. kademede  sıkıntı oluşturuyor. Birinci kademede böyle bir sıkıntı yok." ifadelerini  kullandı.
Abdullah Topaloğlu da yetkinin artık kendilerinde olmadığını dile  getirerek, şunları kaydetti:
"Bu sisteme geçen biz değiliz. Bizim tercihimiz değil. Gençlik ve Spor  Bakanlığının ilgili birimleri bir çalışma başlatmıştı. 1 Ocak'tan itibaren böyle  olması gerektiği yolunda çalışma yapıldı. Federasyon olarak biz buna uyuyoruz.  Birinci kademe için uygulamasını da bu kursta yaptık. Federasyonların tercihi  değil. Bu kurs için 150 civarında talep almıştık. Bu sistem yüzünden 110'a kadar  düştük. Bazı antrenör arkadaşlar bu sistemle başvuru gerçekleştiremedi. Çeşitli  nedenlerle yapamadılar. Başlangıçta küçük aksaklıklar olabilir ancak sistemin,  ileriye dönük kimsenin mağdur olmaması açısından ve erişebilirlik yönünden  yararlı olacağına inanıyorum."

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Federasyonlarda E-devlet Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement