Fenerbahçe'de Sistem Değişikliği Gerekli Mi? - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'de Sistem Değişikliği Gerekli Mi?

Fenerbahçe\'de Sistem Değişikliği Gerekli Mi?

Ersun Yanal’ın uygulamaya çalıştığı yeni sistem Fenerbahçe için gerekli mi? Anıl Germeç yazdı.

04.08.2014 15:35

Diego transferiyle birlikte kadrosu zaten oturmuş olan Fenerbahçe’nin gücüne güç katması beklenirken, hazırlık maçlarında gösterdiği performansla kafalarda soru işaretleri bıraktı. Bunun başlıca sebebi de Ersun Yanal’ın sistem değişikliğiydi. Ersun Yanal, geçen sezonki Fenerbahçe’nin en büyük eksiği olan halk dilinde “10 numara futbolcu” açığını Diego Ribas ile kapattı fakat Diego’yu oturmuş olan sisteme monte etmektense, onun üzerine yeni bir sistem yaratmaya çalıştı. En azından 3 hazırlık maçında gördüğümüz tablo böyle.

Her Fenerbahçeli’nin kaygısı Diego’nun gelişiyle beraber defansif anlamda güç kaybedildiği yönündeydi fakat hazırlık maçlarında öyle olmadığı görüldü zira Diego, asla Alex ile kıyaslanmaz ancak Alex’ten daha fazla defansı katkı yaptığı, pres yaptığı da bir gerçek. Zaten hiç kimse de ondan daha fazlasını beklemiyor. Kimse Diego’dan bir “Felipe Melo” yaratma peşinde değil. Kaldı ki Fenerbahçe’nin buna hiç ihtiyacı yok.

Geçen sezon ise Fenerbahçe’nin “10 numara” mevkiinde oynattığı oyuncu genellikle Cristian Baroni’ydi. Baroni, Fenerbahçe taraftarlarınca defansif anlımda yeterince pres yapmıyor ve topu kaptırdığında sadece izliyor diye eleştirildi. Bir bakıma haklılardı da çünkü Baroni gerçekten de canı istemediği günlerde rakip oyuncunun arkasından göstermelik koşularla yine göstermelik presler yapıyordu. Bunların üstüne Cristian Baroni’nin ofansif olarak verdiği katkı da tartışılır ki bence o da yetersizdi. Hazırlık maçlarına bakıldığında Diego’nun en azından Baroni kadar defansa yardım ettiğini görüyoruz. Ofansa katkısı ise tartışılmaz.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fenerbahçe'de Sistem Değişikliği Gerekli Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement