Figo Futbolda Devrim Yapacak - Son Dakika
Spor

Figo Futbolda Devrim Yapacak

Figo Futbolda Devrim Yapacak

Fifa başkanlığına adaylığını açıklayan Portekizli isim vaadlerini kamuoyuna duyurdu.

19.02.2015 16:32

29 Mayıs'ta yapılacak olan Fifa başkanlık seçimine adaylığını açıklayan Luis Figo, Dünya Kupası'nda 40 veya 48 takımla yapmayı planlıyor.

Başkanlık için Blatter, Michael van Praag ve Prens Ali Bin Al-Hussein ile yarışacak olan Portekizli efsane isim, Wembley Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında "Dünya Kupası'ndaki takım sayısını 32'den 40 veya 48'e çıkartabileceğimizi düşünüyorum. Bunun için sadece turnuvaya ekstra üç veya dört gün eklememiz gerekir. Bu sayıyı arttırırsak Avrupa dışındaki ülkelerden daha fazla katılım olacağına inanıyorum." dedi.

Bu düzenleme ile ülkelere dağıtılacak paranın dört yıllık periyotta 8 ila 10 milyon dolar artacağını sözlerine ekleyen Figo, gol teknolojisine de sıcak baktığını ve teknolojinin futbolun içinde daha fazla yer alması için çalışmalar yapacaklarını da ifade etti.

"ÜÇLÜ CEZA KALKACAK, OFSAYT KURALI ESKİYE DÖNECEK"

Figo, saha içinde yapacağı yeniliklerşe ilgili olarak da "Bir oyuncu ceza alanında rakibini düşürdüğünde takımı üç defa ceza alıyor. Hem oyuncu kırmızı kart görüyor hem penaltı verilmiş oluyor ayrıca oyuncuya sonraki maçlardan da men ceza sı veriliyor. Bu durumu değiştirmek istiyorum. Ofsayt kuralında da eskiye dönülmesinden yanayım. Bir oyuncu pozisyona direkt etki etmese bile ofsaytta sayılmalı." şeklinde konuştu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Figo Futbolda Devrim Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement