Futbolun Efsaneleri", Gençlerle Maç Yaptı - Son Dakika
Spor

Futbolun Efsaneleri", Gençlerle Maç Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor" projesi kapsamında, eski futbolcular Beşiktaşlı Ali Gültiken, Trabzonsporlu Hami Mandıralı, Fenerbahçeli Oğuz Çetin ve Galatasaraylı Ergün Penbe, Mardin'e geldi.

10.10.2018 23:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor" projesi kapsamında, eski futbolcular Beşiktaşlı Ali Gültiken, Trabzonsporlu Hami Mandıralı, Fenerbahçeli Oğuz Çetin ve Galatasaraylı Ergün Penbe, Mardin'e geldi.

Eski futbolcular, ilk olarak Mardin'de Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'ni ve Tarihi Mardin'i ziyaret ettikten sonra Mardin 21 Kasım Şehir Stadyumunda çeşitli yaş kategorisindeki gençlerle ve il protokolü ile maç oynandı. Oynanan maçların ardından etkinliğe katılan gençlere forma, top ve çeşitli hediyeler verildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, stadyumda yaptığı konuşmada, futbolun efsaneleri olan dört büyük takım kaptanlarının Mardin'e geldiğini aktardı.

Yaman, "Futbolun efsanelerini taşrada yavrularımızla, gençlerimizle, ihtiyar gençlerimizle ve hükümlülerimizle böyle temsili maçlar yapması bir araya gelmesi ayrıca genç spor severlerle sohbet yapmalarını arzu etmişlerdir. bugün Mardin programları var. sabah bildiğiniz gibi geldiler gençlerle, esnaflar, spor severlerle sohbetler yaptılar. Şimdi de gördüğünüz gibi şehir stadımızda uygulamalı çocuklarlar, gençlerle ve veteranlarla maçlar yapacaklar, yarında hükümlülerle yapacaklar. Tabi bu özellikle gençler için bulunulmaz bir fırsat çünkü daha önce televizyondan izlediği abileri ile, hemde tuttukları takımların, hem de milli takımlarımızın kaptanlarıyla yan yana yürüdüler, beraber futbol oynadılar. Bunlar örnek kaptanlar, hem spor ahlakı, hem duruşları, hem örnek davranışları, hem saha içinde, hem de saha dışında bunlar şimdi arkadaşlara sahada gösterecekler." ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı eski futbolcu Ali Gültiken ise medeniyetler şehrini Mardin'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Her geldiğimizde sevgimizi artıran bir şehir Mardin, her köşesi bir pırlanta taşı, yemeğiyle, kültürüyle, insanıyla muhteşem bir harmoni yaratmış dünyaya önemli mesajlar vermiş bir şehrimiz. Adalet Bakanlığımızla ile Gençlik ve Spor bakanlığımızla gerçekleştirmiş olduğumuz 'Futbol'un efsaneleri gençlerle buluşuyor kapsamında buradayız. paneller yapıyoruz, çocuklarımızla bir araya geliyoruz top oynuyoruz, onlarla vakit geçiriyoruz ve onlara hediyeler dağıtıyoruz. şimdi en ufak yaş grubundan başladık veteranlara doğru gideceğiz. 3-4 takımla üst üste maçlar oynayacağız ama paylaşımları çok güzel, enerjileri çok yüksek onların enerjisi bize de geçiyor. onlarla burada olmaktan çok mutluyuz." diye konuştu.

Futbolun Efsaneleri", Gençlerle Maç Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbolun Efsaneleri', Gençlerle Maç Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement