Genç Squashçılar Hırvatistan'dan Madalya ile Döndü - Son Dakika
Spor

Genç Squashçılar Hırvatistan'dan Madalya ile Döndü

Genç Squashçılar Hırvatistan\'dan Madalya ile Döndü

11-21 Nisan tarihleri arasında Finlandiya'da yapılacak 19 yaş altı Avrupa Squash Şampiyonası'na katılacak olan Genç Milli Takım, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

06.04.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11-21 Nisan tarihleri arasında Finlandiya'da yapılacak 19 yaş altı Avrupa Squash Şampiyonası'na katılacak olan Genç Milli Takım, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Geçmiş yıllara oranla daha verimli ve istekli olan milliler Bulgaristan, Fransa ve Hırvatistan'da yapılan özel turnuvalarda ilkleri gerçekleştirmeyi başararak, Dünya ve Avrupa Squash Federasyonu'nun da dikkatini çekmeyi başardı. Avrupa Squash Federasyonu, Squash Gençler Türkiye Şampiyonasını da manşetine taşıyarak tüm desteklerini vermeye hazır olduklarını bildirdiler.

Bugüne kadar Avrupa'da istediğini alamayan ay-yıldızlı genç squashçılar, azimli çalışmalar neticesinde başarılı sonuçlar almaya başladılar. Milliler, ilk olarak Şubat ayında Fransa'da düzenlenen turnuvada seri başlarını yenerek, maç kazanmaya başladılar. Topladıkları puanlarla 2 sporcu Ergin Yörükoğlu ve Ahmet Levent Uğurlu tarihte ilk defa dünya sıralamasında ilk 100 içinde yer alarak, 71. olarak sıralamaya girdiler. Esma Kabakçı ise kıl payı madalyayı kaçırdı.

Finlandiya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesi, Hırvatistan'da 4-5 Nisan'da yapılan turnuvada 5 milli sporcu sergiledikleri başarılı performansla 2 birincilik ve 1 üçüncülük aldılar. 13 yaş kategorisinde Zeynep kabakçı birinci olurken, ablası Esmahan Kabakçı ise 15 yaş kategorisinde birinci olmayı başardı. Erkeklerde ise 13 yaş kategorisinde Egebey Sesli üçüncü, Emirhan Şen ise dördüncü oldu. 15 yaş kategorisinde Can Taştan ise turnuvayı beşinci sırada tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Genç Squashçılar Hırvatistan'dan Madalya ile Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement