Heyecan Kocaeli'ne Taşınıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Spor

Heyecan Kocaeli'ne Taşınıyor

Heyecan Kocaeli\'ne Taşınıyor
11.06.2010 02:07

Türkiye Ralli Şampiyonası, Kocaeli Rallisi'yle Heyecan Katsayısını Daha da Artıracak

Geçtiğimiz yıl, krizin de etkisiyle sadece iki pilotun liderlik için ter döktüğü Türkiye Ralli Şampiyonası, son dönemin en sıkıcı sezonlarından birini yaşamıştı. 2010'daysa işler beklenenin de ötesinde iyi gidiyor. Serkan Yazıcı, Yağız Avcı, Fatih Kara, Burak Çukurova, Mehmet Besler ve Serhat Öztemir gibi iddialı isimlerle renklenen şampiyona, bilindiği gibi Türkiye Rallisi'yle açılmıştı. Her günü farklı bir yarış olarak değerlendirilen Türkiye Rallisi, şampiyonaya üç yarış üstünden puan verdi. Bu sisteme göre Serkan Yazıcı ilk günün birincisi olurken, Yağız Avcı ise iki ve üçüncü günü birinci olarak bitirdi. Türkiye Rallisi'nden sonra asfalt zeminli Ege Rallisi'yle devam eden şampiyona, bu kez başka bir birinciye ev sahipliği yaptı. Peugeot 207 S2000'iyle Ege'den birincilik çıkaran Burak Çukurova, şampiyonadaki iddiasını daha da artırdı. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Yağız Avcı, yeni otomobili Fiesta S2000'iyle sezonun tek asfalt yarışı olan Ege Rallisi'ne katılmadı. Bunun da nedeni, Ford takımının tek bir yarış için asfalt süspansiyonu masrafına girmek istememesiydi. ilk yarışlarda farklı birinciler olsa da şampiyona liderliğinde oturan isimse bu yıl askerden dönen ve ayağının tozuyla tekrar yarışmaya başlayan Fatih Kara'ydı.

Sezonun ilk yarışlarından birincilik çıkartamayan Bonus Parkur Racing pilotu Fatih Kara, buna rağmen istikrarlı sonuçlarıyla Ege Rallisi sonunda şampiyona liderliğini korumayı başardı. 59.50 puanla birinci sırada bulunan Fatih Kara'yı, 48.05 puanla takım arkadaşı Burak Çukurova izliyor. Serkan Yazıcı'ysa 39.80 puanla şampiyonada üçüncü durumda bulunuyor. Kocaeli Rallisi, şampiyonada işlerin daha da kızışacağı bir yarış olma özelliğiyle seyirciler için oldukça keyifli olma potansiyeline sahip. Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından bu yıl 28'inci kez düzenlenecek olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 12 Haziran Cumartesi günü saat 19.30'da Outlet Center'dan start alacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılacak özel seyirci etabıyla start alacak olan yarışın bu ilk etabı 19:20-20:20 saatleri arasında TRT Haber kanalından canlı olarak yayınlanacak. Gerçek mücadeleyse Pazar günü başlayacak ve ekipler sırayla; Ören, Kaşıkçı ve Otosan etaplarında mücadele edecek. Bu etapların üçer kez geçilmesi ile tamamlanacak rallinin finişi, saat 17:00'den itibaren yine Outlet Center'da olacak.

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda lider durumda yer alan Fatih Kara, yarış öncesinde yaptığı açıklamada; "Sezonun tek asfalt yarışı Ege Rallisi'ni takım olarak ilk iki sırada tamamladıktan sonra, yeniden toprağa dönüyoruz. Kocaeli'de hava şartları nedeni ile etapların son durumunu şu an kimse bilmiyor ve herkes için sürpriz olacak. Bu anlamda yarış öncesi takım olarak gerçekleştireceğimiz testin çok faydalı olacağına inanıyorum. Takım olarak yine iki otomobilimizle ilk üçte yer almayı hedefliyoruz. Pilotlar Şampiyonası'nda liderliğimizi korumak öncelikli hedefimiz olacak" diye görüşlerini bildirdi.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Spor Heyecan Kocaeli'ne Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement