Iğdır, "Kayısı Cup" tenis turnuvasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Iğdır, "Kayısı Cup" tenis turnuvasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Iğdır, "Kayısı Cup" tenis turnuvasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Türkiye Tenis Federasyonu faaliyet programında yer alan ve 33 ilden 148 sporcunun katılacağı Kayısı Cup Büyükler Tenis Turnuvası, 10-17 Temmuz tarihleri arasında Iğdır'da yapılacak.

10.07.2021 00:58  Güncelleme: 01:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Tenis Federasyonu faaliyet programında yer alan ve 33 ilden 148 sporcunun katılacağı Kayısı Cup Büyükler Tenis Turnuvası, 10-17 Temmuz tarihleri arasında Iğdır'da yapılacak.

Iğdır dev bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Tenis Federasyonu faaliyet programında yer alan Yaz Kupası Büyükler Tenis Turnuvası bu sene Iğdır'da düzenlenecek. Yapılacak dev organizasyon ile şehrin ve kayısı meyvesinin tanıtımının da hedeflendiği için turnuvaya "Kayısı Cup" ismi verildi. 10-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak turnuvaya 33 ilden 148 sporcu katılacak. Turnuvada Iğdır adına yaklaşık 30 sporcu yer alırken, bu sporculardan 3 tanesi ise 24 kişiden oluşan ana tabloda yarışacak. Turnuva, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 4 farklı tenis kortunda gerçekleştirilecek.

"Bu turnuva ilk kez Iğdır'da yapılacak"

10-17 Temmuz tarihleri arasında Iğdır'da düzenlenecek olan turnuva için ekipler aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürürken yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Türkiye Tenis Federasyonu faaliyet programında yer alan 33 ilden 148 sporcunun katılacağı Iğdır Kayısı Cup Tenis Turnuvası'nı düzenleyeceğiz. 10-17 Temmuz tarihleri arasında milli sporcuların ağırlıkta olduğu yarışmacı kafilesi Iğdır'da 7 gün boyunca yarışacak. Alagöz Holding sponsorluğunda gerçekleşecek turnuvamıza Türkiye'nin her tarafından sporcu katılacak. Amacımız burada spor turizmini, sporun tanıtımını ve ilimizin tanıtımını gerçekleştirmek. Bu turnuva ilk kez Iğdır'da yapılacak. Bunun devamı da gelecek. Gelecek sene Kayısı Cup'ın branşlarını da arttırmayı planlıyoruz. İlimizin 3 devlete sınırı var. Onların da katılımını sağlayarak ulusal ve uluslar arası bir organizasyon yapıp ilimizi ve ülkemizi hem spor alanında hem de spor turizmi alanında tanıtacağız. 33 ilden 148 sporcu turnuvaya katılım sağlayacak. Iğdır'dan turnuvaya katılım sağlayacak sporcularımızdan da güzel başarılar bekliyoruz. Bizim sporcular daha çok gençler. Gelen diğer sporcular daha tecrübeli ama bizim sporcularımız da onlarla yarışarak bu tecrübeyi kazanacaklar ve ülkemizi temsil eder hale gelecekler" dedi.

"Iğdır ilimiz adına Ana Tablo'dan 3 sporcu ile katılıyoruz"

5 yıl öncesine kadar Iğdır'da tenis kortu dahi bulunmadığına değinen Tenis Antrenörü Yasin Yusuf Yılmaz, şimdi ise 4 tane tenis kortu ile büyük turnuvalara ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Turnuvaya yaklaşık 30 sporcu ile katıldıklarını belirten Yılmaz, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Bölgemizde ve ilimizde ilk defa yaz kupasını alan il olduk. Burada Iğdır ilimiz adına ana tablodan 3 sporcu ile katılıyoruz. Ana tablo 24 sporcudan oluşuyor zaten. Biz de 3 sporcumuzu kattık ana tabloya. Normalde 28'e yakın sporcumuz var. Geri çekilmeler olması halinde 2 tane daha sporcumuz turnuvaya katılabilecek. Bu durum bizim için büyük bir başarı. Bundan 5 yıl öncesine kadar ilimizde tenis kortu dahi yokken şimdi 4 tane kortumuz var ve müsabakalara da ev sahipliği yapıyoruz. Şu anda Iğdır'da şöyle bir heyecan var; 33 tane il bu turnuvaya katılıyor ve burada ferdi sporcular hariç. Ferdi sporcuların geldikleri illerle beraber tahmini 60'ın üzerinde il katılmış olacak turnuvaya. Başarının kıstasları bizim için önemlidir. Bu turnuva büyükler turnuvası, bizim turnuvaya kazandırdığımız sporcularımızın en büyüğü 14 yaşındaki Suat Özsular isimli sporcumuz. Diğer 2 sporcumuz 13 yaşında. ve bu çocuklar seri başı ana tablodalar. Ben bir antrenör olarak başarı elde etmelerini bekliyorum. Ama bu turnuvaya katılabilmek bile bizim için büyük bir başarı." - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Iğdır, 'Kayısı Cup' tenis turnuvasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.


Advertisement