Ioc Değerlendirme Komisyonu'nun Teknik Raporu - Son Dakika
Spor

Ioc Değerlendirme Komisyonu'nun Teknik Raporu

Ioc Değerlendirme Komisyonu\'nun Teknik Raporu

Madrid 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Blanco, rapordan çok memnun olduğunu bildirdi

25.06.2013 15:27

Madrid 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Alejandro Blanco, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun (EC) raporundan çok memnun olduğunu bildirdi.

Blanco, EC'nin mart ayında Madrid'e yaptığı ziyaret sonrasında bugün açıkladığı teknik raporla ilgili değerlendirme yaptı. Raporun, Madrid'in adaylığı için çok mükemmel olduğunu savunan Blanco, "Bugün, çok büyük bir memnuniyet duyduğumuz bir gün" dedi.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı organize edecek kentin 7 Eylül'de belli olacağını hatırlatan Blanco, "7 Eylül'de büyük bir test olacak ama o zamana kadar etap etap gitmeliyiz. Raporun sonucu iyi değil, çok ama çok iyi. Ancak şu anda önemli bir zamandayız ve henüz hiçbir şey kazanmadık. Önümüzde halen geçmemiz gereken günler var. Hep birlikte bu projeyi savunmalıyız. Hazırız ve bu oyunları kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Madrid Belediye Başkanı Ana Botella da "Bu rapor, Madrid'in adaylığının ne kadar iyiye gittiğinin, özellikle altyapısındaki ön yatırımların ne kadar faydalı olduğunun bir kanıtıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday 3 kentin 3-4 Temmuz  tarihlerinde İsviçre'nin Lozan kentinde yapılacak sunumlarında Madrid'in adaylığına destek için İspanya veliahtı Prens Felipe, Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ve IOC üyesi Juan Antonio Samaranch'ın da katılacağı bildirildi.

Ayrıca, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un da 3 Temmuz'da Berlin'den Lozan'a geçerek, Madrid'in adaylığı için IOC'de lobi yapacağı belirtildi. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ioc Değerlendirme Komisyonu'nun Teknik Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement