İspanya'da En İyiler Belirlendi - Son Dakika
Spor

İspanya'da En İyiler Belirlendi

İspanya\'da En İyiler Belirlendi

İspanya'da her Aralık ayında LFP tarafından La Liga ve Liga Adelante'de önceki sezonun en iyilerine verilen ödülleri kazananlar açıklandı.

03.12.2013 03:36  Güncelleme: 09:13

Barcelona forması giyen Lionel Messi, 2012/13 Liga de Futbol Profesional Ödülleri'nde En İyi Oyuncu ve En İyi Santrfor seçilirken Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'da En Değerli Oyuncu Özel Ödülü'nü aldı.

2008/09 sezonundan itibaren verilen ödüllerin bu seneki sahipleri Madrid'de düzenlenen gecede açıklandı. 60 ülkeden canlı yayınlanan ödül töreninde geçtiğimiz sezon La Liga'da en iyi performansı gösteren oyuncu olarak Messi tercih edildi. Aynı zamanda en iyi santrfor da seçilen Messi, Arjantin'de tedavisine devam ettiği için ödül törenine katılamadı ama adı duyurulduğu zaman Messi'nin kaydettiği ve "Takım arkadaşlarım olmadan bu kadar gol atamazdım." dediği video yayınlandı. Messi'nin yerine ödülü alan isim ise kulüp başkanı Sandro Rosell oldu.

Bu sezon ilk kez verilen En Değerli Oyuncu Özel Ödülü'nü ise Cristiano Ronaldo kazandı. Ronaldo, ödülünü aldıktan sonra takım arkadaşlarına teşekkür etti ve ileride çok daha fazla ödül kazanmayı temenni ettiğini belirtti. Portekizli oyuncu, ayrıca törenden önce TVE'ye "Real Madrid'de iz bıraktığımı düşünüyorum. Kendimi taraftarlar ve sokaktaki insanlarla birlikte çok rahat hissediyorum. Elde ettiğim her şeyden dolayı hepsine teşekkürler." dedi.

La Liga'da en iyi hücuma yönelik orta saha oyuncusu ise Messi'nin takım arkadaşı Andres Iniesta seçildi. Iniesta, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada "Geçen sezon Tito ve Abidal'in hastalıklarından dolayı kişisel bir çok sorunla uğraşmak zorunda kaldık. Bu da ödülü çok daha değerli kılıyor." diyerek eski hocası ve eski takım arkadaşını unutmadı.

Savunma Real Madrid'den

2012/13 sezonunun en iyi orta saha oyuncusu ise yaz transfer döneminde Real Sociedad'dan Real Madrid'e katılan Asier Illarramendi seçildi. Illarramendi aynı zamanda Yılın En Fazla Gelişme Gösteren Oyuncusu Ödülü'nün de sahibi oldu. En İyi Orta Saha Oyuncusu Ödülünü Bernd Schuster'den alan Illarramendi, "Geçen sezonki takım arkadaşlarıma, şu anki kulübüme, aileme ve kız arkadaşıma teşekkür ediyorum." dedi.

Savunmada tercih edilen isim ise diğer adaylar Jordi Alba ve Inigo Martinez'e tercih edilen Sergio Ramos oldu. Ramos, ödülünü alırken "Burada olmak büyük bir onur ve ayrıcalık. Bu ödülü almama imkan sağlayan tüm takım arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Ödülü Real Madrid'e ve aileme armağan ediyorum." sözlerini kullandı.

Atletico Madrid'e iki ödül

Ödül törenine damga vuran bir diğer takım da Atletico Madrid oldu. Diego Simeone, geçen sezonunun en iyi teknik direktörü ödülünü almaya hak kazanırken; Thibaut Courtois da en iyi kaleci seçildi. Simeone, ödülü aldıktan sonra "Her maçta gösterdikleri efor ve bağlılıklarından dolayı oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bu ödülü Arjantin'deki çocuğuma armağan ediyorum." sözlerini kullandı.

Ödüller şöyle Açıklaması

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor İspanya'da En İyiler Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement