Kadınlardan Tff'ye Ceza Önerisi: Cezanın Adı 'Erkek Seyircisiz Maç Oynama Cezası' Olsun - Son Dakika
Spor

Kadınlardan Tff'ye Ceza Önerisi: Cezanın Adı 'Erkek Seyircisiz Maç Oynama Cezası' Olsun

Kadınlardan Tff\'ye Ceza Önerisi: Cezanın Adı \'Erkek Seyircisiz Maç Oynama Cezası\' Olsun

Bursa Osmangazi Kent Konseyi, KADER ve Kadın Kuruluşları ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) seyircisiz maç oynama cezası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

08.03.2012 13:15

Bursa Osmangazi Kent Konseyi, KADER ve Kadın Kuruluşları ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) seyircisiz maç oynama cezası ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kadınlar, "Cezanın adı, 'Erkek seyircisiz maç oynama cezası' olsun" dedi.

Bursa Atatark Stadyumu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Vural, sivil toplum örgütleri ile yaptıkları faaliyetlerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına birçok etkinlik yapıp bu konuda azami gayret sarfettiklerini ifade etti. Vural şunları söyledi:

"Türkiye'nin de imzalamış olduğu uluslararası sözleşmeler hükmünce ve anayasamıza da giren kadına karşı pozitif ayrımcılık ilkesi gereğince, tüm mekanizmaların toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı koyması gerekmektedir. Bu gerekçelerle, Türkiye Futbol Federasyonu'nun futbol takımlarına vermiş olduğu seyircisiz maç oynama cezası maçlara kadın ve çocuk seyirci davet edilerek uygulanmaktadır. Federasyonumuzun bu iyi niyetli yaklaşımı seyircisiz maç diyerek kadın ve çocukları seyirci kabul etmeyip, kadını yok saymasını akla getiriyor. Böyle bir yanlış anlaşılmanın toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle, Futbol Federasyonumuz tarafından uygulanmakta olan 'Seyircisiz maç oynama cezası'nın, 'Erkek seyircisiz maç oynama cezası' olarak tanımlanıp, kamuoyuna bu şekilde açıklanmasını ve ilgili kuruluşların bu konuda hassasiyet göstermeleri için gerekli çalışmaların yapılmasını arzu ediyoruz." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kadınlardan Tff'ye Ceza Önerisi: Cezanın Adı 'Erkek Seyircisiz Maç Oynama Cezası' Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement