Kanu'dan Anlamlı Hareket - Son Dakika
Spor

Kanu'dan Anlamlı Hareket

Kanu\'dan Anlamlı Hareket

Nijerya milli takımının unutulmaz yıldızlarından Nwankwo Kanu 4 Hint çocuğunun kalp ameliyatı masraflarını üstlendi.

31.12.2013 16:21

Kariyerinde kulüp takımları ve milli takım bazında büyük başarılar kazanan Nijeryalı Nwankwo Kanu, finanse ettiği Kanu Kalp Vakfı aracılığı ile Hindistan'da kalp ameliyatı geçiren 4 çocuğun masraflarını üstlendi. 37 yaşındaki yıldız aynı zamanda söz konusu çocukların ameliyat sonrası tüm tedavi masraflarını karşılamayı da kabul etti.

Kanu 1996 yılında henüz 20 yaşındayken ciddi bir kalp rahatsızlığı geçirmiş ve kariyerinin başında futbolu bırakma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Ancak yılmayan Nijeryalı futbola dönmüş ve Inter'de geçirdiği buhranlı dönemin ardından Arsenal'de zirveye çıkmıştı. Kariyerinde Premier Lig, FA Cup, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Olimpiyat şampiyonlukları bulunan oyuncu kariyerinin son 6 yılında Portsmouth forması giymiş ve 36 yaşında futbolu bırakmıştı. Kanu 1996 ve 1999 yıllarında olmak üzere 2 kez de Afrika'da Yılın Futbolcusu ödülünü almıştı.

Kanu Kalp Vakfı, 2008'de kuruldu ve o günden beri dünya üzerinde kalp rahatsızlığı geçirmiş tüm insanlara yardım elini uzatıyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kanu'dan Anlamlı Hareket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement