Karabükspor'dan 2 Transfer Daha - Son Dakika
Spor

Karabükspor'dan 2 Transfer Daha

Karabükspor\'dan 2 Transfer Daha

Kardemir Karabükspor, Fransa'nın Nice takımında oynayan defans oyuncusu Larry Mabiala ve Adanaspor'dan Anıl Karaer'i transfer etti.

05.01.2012 16:13

Kardemir Karabükspor, Fransa'nın Nice takımında oynayan defans oyuncusu Larry Mabiala ve Adanaspor'dan Anıl Karaer'i transfer etti.

Ara transferde Güven Varol, Mustafa Sarp, Kağan Söylemezgiller ve Eray İşcan'ı renklerine bağlayan Kardemir Karabükspor, Fransa'nın Nice takımında oynayan Kongolu futbolcu Larry Mabiala ve Adanaspor'un sol bek oyuncusu Anıl Karaer ile anlaştı. Mabiala ve Anıl Karaer 2,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Teknik direktör Bülent Korkmaz, Mabiala'yı daha önce izlediğini ve beğendiği belirterek, "Nice gibi bir takımdan geliyor. Oynayan bir oyuncuyu getirdik. Bu da çok önemli birşey. Tek sorun adaptasyon. Artık onu da oyuncu kendi kalitesi ile atlatacak. Başka şansımız yok. Risk mi? risk. Ama bu riski göze alacağız" dedi.

Kendileri için sevindirici olayın istedikleri transferlerin gerçekleşmesi olduğunu ifade eden Korkmaz, "Eğer bu transferler sezon başı olsaydı bu sıkıntıların hiçbiri olmayacaktı. Yolladığımız oyuncuların hepsi de Bank Asya Ligi takımları ile anlaşmış veya anlaşmak üzere. Bu sezon başı planlamanın doğru olmadığını gösteriyor. Devre arası ne kadar riskli olsa da doğru transferler yaptık. Bu transferler takımın gücüne güç katacak. Aldığımız oyuncular takımlarında oynayan oyuncular. Bu çok büyük bir artı. Gelen oyuncu oldukça giden de olacak. Keşke sezon başı olsaydı" diye konuştu. Korkmaz ligde 8 galibiyete ihtiyaçlarının olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu:

"Bu galibiyet sayısını transferler olduktan sonra alabilecek güçte olacağız ve hemen hemen her maça ortak olacağız. Hücum anlamında gereken pozisyonlara giriyoruz, değerlendiremiyoruz. Ama bir gerçek var. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bu basketbol ve takım sporlarında da hep böyledir. Takım defansını iyi yaparsanız gol bulursunuz. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri de kolay gol yemek. Buna çalışıyoruz ama engel olamıyoruz. Yapacağımız transferlerle bunu engelleyeceğiz. Bu sorunu hallettikten sonra hücümda daha rahat edeceğiz. Yoğun maç trafiğinde yeni transferlerimizle her maça ortak olacağız, kazanmaya oynayacağız. Kendi sahamızda 9 maçımız var. 8 galibiyetin 5 veya 6'sını sahamızda almamız lazım."

Gençlerbirliği maçının kazanmak zorunda olduklarını vurgulayan Korkmaz, "Bu maçı kesin kazanmamız gerekir. Kazandıkça takım ruhununu yakalıyorsunuz. Bunun içinde savaşmak ve mücadele etmek lazım. Bu olmazsa olmaz. Kaybedince oyuncular ister istemez sorumluluk almaktan kaçıyor. Taraftarlarımızın şartlar ne olursa olsun takımına her türlü ortamda sahip çıkması gerekiyor. Daha bir şey bitmiş değil" dedi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Karabükspor'dan 2 Transfer Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement