'Kiralık' Everton Yenilmiyor - Son Dakika
Spor

'Kiralık' Everton Yenilmiyor

\'Kiralık\' Everton Yenilmiyor

Hafta içi Manchester United'ı mağlup eden Everton, lider Arsenal'e de kafa tuttu.

09.12.2013 00:11  Güncelleme: 09:06

Bu sezon yalnızca 1 kez kaybeden Everton, geride kalan haftalarda 7 galibiyet ve 7 beraberlik aldı. Geride kalan üç maçlık hafta içi - hafta sonu serisinde ise 7 puan toplayan Maviler, şampiyonluk için mücadele veren takımların arasında bir yer kapmayı başardı.

Bu süreçte Stoke City'i 4-0'la geçerlerken atılan gollerin tamamını farklı oyuncular kaydetti. Aralarında en yaşlısı 25 yaşındaki Seamus Coleman olmak üzere, sakat Leighton Baines'ın yerine oynayan 23 yaşındaki Kosta Rikalı sol bek Bryan Oviedo da bir gol atmıştı. Aynı Oviedo, hafta içi Manchester United deplasmanında 21 yıllık galibiyet hasretine son veren golün de sahibiyken, Stoke'a gol atan diğer iki isim takımın kiralık oyuncuları Deulofeu ve Lukaku'ydu.

Kiralık üçlü

Gerard Deulofeu, ülkemizde düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda gösterdiği başarılı performansla akıllarda yer etmesine karşın bu sezon Barcelona'da forma bulamayacağına inanılarak Everton'a kiralandı. 1994 doğumlu oyuncu, dripling becerisi ve oyun zekasıyla öne çıkarken sonradan oyuna dahil olduğu Arsenal deplasmanında takımına 1 puanı getiren golü attı. Bu sezon ligdeki ikinci golünü kaydeden Katalan forvet, menajer Roberto Martinez'in hücumdaki B planı durumunda.

Romelu Lukaku, belki de dünyanın aynı ligden bir başka takıma kiralık verilen en iyi oyuncusu. Henüz 20 yaşında olan Belçikalı santrfor, ligde şimdiye dek attığı 8 golle yıldızlaştı. Her basın toplantısında Chelsea menajeri Jose Mourinho'nun başını ağrıtan golcü oyuncu, gönderilmesine neden olan mesele hakkında henüz bir itirafta bulunmazken halinden memnun görünüyor. Everton da onun varlığından fazlasıyla mutlu.

Bir diğer kiralık isim ise Manchester United'a transfer olan Marouane Fellaini'nin boşluğunu doldurmak adına takıma katılan iki isimden biri, tecrübeli orta saha oyuncusu Gareth Barry. İngiltere milli oyuncu, 32 yaşın tecrübesinin yanı sıra kaybetmediği dinamizmi ve sahip olduğu oyun bilgisiyle boşlukları dolduruyor. Orta sahada ona yardım eden, kulübün bu yaz yaptığı diğer orta saha transferi olan 1990 doğumlu James McCarthy ise adeta ışıldıyor.

Altyapıdan destek

Bu ikilinin önünde ise Everton altyapısının medar-ı iftarı, orijinal yetenek Ross Barkley var. Roberto Martinez'in 1993 doğumlu prensi, Everton'ın olduğu kadar İngiltere'nin de umutlarını taşıyor. Her iki ayağını da çok iyi kullanıyor ve fiziğinden beklenmeyecek ölçüde çabuk.

Ayrıca tecrübeli ve takımda kıdem sahibi isimler de yenilenen Everton'da önemli görevler almaya devam ediyorlar. Kaleci Tim Howard, stoperler Phil Jagielka ve Sylvain Distin, orta sahada ve kenarlarda oynayabilen Steven Pienaar ile Leon Osman da bütünü oluşturan diğer parçalar. Ayrıca sakatlık ya da formsuzluk gibi sebeplerden ötürü Nikica Jelavic, Darron Gibson, Arouna Kone gibi isimlerde de yararlanamıyorlar. Belki de kulübeden biraz daha iyi destek gelmiş olsa ve birkaç beraberliği galibiyete çevirebilmiş olsalar, şimdilerde Arsenal'in peşinde Everton olabilirdi.

Her şey, Arsenal deplasmanında alınan 1 puanın ardından "Takımımın performansından ötürü daha mutlu olamazdım. Eleştirilecek tek nokta vardı, o da rakip kale önünde affetmemiz gereken pozisyonlar." diyen Roberto Martinez'in kontrolü altında görünüyor.

Everton, topladığı 28 puanla lider Arsenal'in 7 puan gerisinde ve 28 puanla 5. sırada yer alıyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 'Kiralık' Everton Yenilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement