Kızıl: Şike Olaylarına Karışmayan Gaziantepspor'u Yıpratmak İstiyorlar - Son Dakika
Spor

Kızıl: Şike Olaylarına Karışmayan Gaziantepspor'u Yıpratmak İstiyorlar

Kızıl: Şike Olaylarına Karışmayan Gaziantepspor\'u Yıpratmak İstiyorlar

Gaziantepspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, kulüple ilgili son dönem çıkan haberlerin eksik bilgi ve yönlendirme sonucu olduğunu belirterek, "Şike olaylarına karışmayan Gaziantepspor'u yıpratmak istiyorlar" dedi.

15.12.2011 17:13

Gaziantepspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, kulüple ilgili son dönem çıkan haberlerin eksik bilgi ve yönlendirme sonucu olduğunu belirterek, "Şike olaylarına karışmayan Gaziantepspor'u yıpratmak istiyorlar" dedi.

Gaziantepspor yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Celal Doğan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Kızıl, kulüple ilgili son dönemde çıkan iddialara cevap verdi. Birileriyle kavga etmek için değil, takım ve kulüple ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Kızıl, "Temmuz ayında başlayan ve Türk futbolunun üzerine kara bir bulut gibi çöken şike operasyonu ile beraber futbolumuz sancılı bir sürece girdi ve bu sürecin ne zaman sona ereceği belli değil. Bankalar kulüplere açtığı kredileri kapatıyor, sponsor firmalar destek vermekte çekimser kalıyor, ister istemez bir çok kulübümüz yaşanan olumsuzluklar nedeni ile sıkıntılı günler yaşıyor. Bu durum en fazla da Anadolu takımlarını etkiliyor" diye konuştu.

Şike operasyonuna Gaziantepspor'un isminin karışmadığını anımsatan Kızıl, bunun mutluluğunu yaşamak gerekirken, kulübün son bir kaç maçta aldığı mağlubiyetler nedeniyle yıpratılmak istendiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Yönetim kurulumuz göreve geldiği süreç boyunca ciddi anlamda fedakarlıklarda bulunmuş ve kulübün zor süreçlerinde gerektiğinde kendi adlarına kredi kullanıp finansal anlamda destek olmuşlardır. Bu süreçte Anadolu takımları arasında Gaziantepspor kulübü, dışarıdan hiçbir destek almadan ligde faaliyet gösteren tek kulüp olmuştur. Kulübümüz şehrimize yük olmamaya çalışmış kendi bütçesi ve yöneticilerin desteğiyle Gazianteplileri ligde en iyi şekilde temsil etmeye çalışmıştır. Geçen sezonki kadro ligi 4'üncü sırada bitirmiştir. Sezon içinde ve sonrasında futbolcularımıza ciddi teklifler gelmesine karşılık kulübümüzün şampiyonluk hedefinden şaşmaması amacıyla büyük fedakarlıklarla kadromuz muhafaza edilmiştir. Sezona şampiyonluk hedefi olan bir takımla girmemize rağmen maalesef şu anda takımımız puan olarak istenilen hedefin altında kalmıştır. Ülkemizin yüz akı olan marka şehir Gaziantep'i en iyi şekilde temsil etmek amacıyla Anadolu takımları arasında en yüksek bonservis harcaması yaparak en iyi oyuncuları bünyesine katan kulübümüz geçen yıl bu anlamda hedefe ulaşmıştır. İnanıyoruz ki bu yıl da bu kadro itibariyle hedef mutlaka gerçekleştirilecektir."

BEŞİKTAŞ'TAN ALACAĞIMIZ VAR

UEFA lisansının iptaline de değinen Kızıl, FİFA nezdinde toplam 2 milyon euro borç ödenmesi gerektiğini, bu ödemelere karşılık Wagner'in satışından dolayı gelecek olan 3 milyon dolar ile Ocak ayında FIFA nezdinde borçları kapatarak, tekrardan lisans başvurusunu yapacaklarını söyledi. Beşiktaş'a transfer olan Tabata ve İsmail Köybaşı'nın satışından alınan bonservis bedellerinin sürekli nereye gittiği yönünde haberler yapıldığına dikkat çeken Kızıl, "Defalarca bunun açıklamasını yaptık. Kulübümüz profesyonel futbolcuları Rodrigo Tabata ve İsmail Köybaşı'nın Beşiktaş Kulübü'ne satışına ilişkin olarak 2009 yılı Eylül ayında yapılan transfer anlaşması gereği toplamda 29 milyon 204 bin TL karşılığı fatura kesilmiş ve kayıtlarımıza gelir olarak intikal ettirilmiştir. Bu satış tutarının içerisinden Tabata'nın Santos Kulübü'nde olan yüzde 50 bonservis hakkı 1 milyon 500 bin Euro bedel ödenmiştir. Tabata ve İsmail transferlerinden dolayı Beşiktaş futbol kulübünden yüzde 10 gibi cüzi bir kısım alacağımız henüz tahsil edilmemiştir" ifadesini kullandı.

Kızıl, 2010-2011 sezonunda ligdeki hedef büyütmek ve camianın da beklentilerini gerçekleştirmek için takım kadrosuna İsmail Sosa, Wagner Dos Santos, İvelin Popov, Dany, Yasin Pehlivan, Cenk Tosun, Muhammet Demir ve Emre Güngör transferlerinin 23 milyon 500 bin TL bonservis bedeli ile gerçekleştirildiğini dile getirdi.

GELİR VE GİDERLER BELGELERE DAYALI

Kulübün transfer faaliyetlerinden dolayı ödediği menajerlik ücretleri, futbolcu izleme ve takip giderleri ve kulüplere ödenen bonservis bedellerinin sözleşmelere dayalı ve belgeli olduğunu vurgulayan Kızıl, şöyle konuştu:

"Bu bağlamda kulübümüz 2007 yılında 841 bin 556 TL, 2008 yılında 410 bin 74 TL, 2009 yılında 8 milyon 150 bin 642 TL, 2010 yılında ise 7 milyon 765 bin TL bonservis ödenmiştir. 2009 yılında ödenen 8 milyon 150 bin 642 TL'lik tutarın 7 milyon 184 bin TL'si bonservis bedeli olup geriye kalan 966 bin 642 TL ise izleme takip ve menajerlik ücretidir. Kulübümüzün tahmini bütçe rakamları gerçek gider rakamlarıymış gibi kamuoyuna sunulmuştur. İddia edildiği üzere kulübümüzün 30 milyon TL ve 38 milyon TL gibi transfer faaliyet gideri veya futbolcu izleme gideri olmamıştır. Bu rakamlar mali genel kurulumuzda okunan tahmini bonservis bedelleri ve futbolculara ödenecek tahmini ücretlerdir. Kulübümüzün 2009 yılında tahakkuk ettirdiği faiz tutarları toplamı 7 milyon 927 bin TL'dir. Bu tutarın 4 milyon 600 bin TL'lik kısmı 2006 yılından 2009 yılına kadar yöneticilerimizin kulübümüzün zor durumuna istinaden fedakarlık göstermek sureti ile kulübümüze vermiş oldukları paraların faiz gideridir. 2009 yılına kadar bu alacaklara herhangi bir faiz uygulanmamış olup 2009 yılında toplu olarak bu faizler tahakkuk ettirilmiştir. Geriye kalan kısmı ise kulübümüzün diğer finans kuruluşlarına ödemiş olduğu faiz gideridir. Bir kafede kulübümüzün 14 dosyasını sakladığımız iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Kulübümüzün TFF ve diğer kurum ve kuruluşlardan olan gelirleri kulübün banka hesaplarından tahsil edilmiştir. İddia edildiği gibi şahısların hesaplarından değil, kulübün resmi banka hesaplarından tahsil edilmiştir."

Mehmet Kızıl, Kamil Ocak Stadyumu'nun elektriklerinin kesilmesiyle ilgili faturanın kesilme aşamasına gelene kadar kulübe ulaştırılmadığı için gerçekleştirildiğini, 1969 yılından beri kulüp tarafından su borcunun ödenmediğini, bu borcun ödenmesi için de gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Temel hedefin Gaziantepspor'un başarısı olması gerektiğini kaydeden Kızıl, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gaziantep'te kendi şehrinin takımının mağlubiyetiyle şampanya patlatanlar var. Bizim kimseyle kavga etme niyetimiz yok. Yanlışlarımızı eleştirin, ama doğrularda arkamızda olun. Dünyada en değerli 175'inci takımız, 14 puandayız diye böyle bir saldırı olmamalı. Haciz gelen bir kulübün futbolcusu 'Bu takımda paramı nasıl alırım' diye düşünür. Maçını kaybeder. Gelecekle ilgili kimse endişe etmesin. Yeni transferlerle takımımızın çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kızıl: Şike Olaylarına Karışmayan Gaziantepspor'u Yıpratmak İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement