Konya Şeker'den Konyaspor Açıklaması - Son Dakika
Spor

Konya Şeker'den Konyaspor Açıklaması

Konya Şeker\'den Konyaspor Açıklaması

Konya Şeker A.Ş., bünyesindeki spor kulübünün Konyaspor ile birleşmesinin ardından yapılan yorumların yeni sezon öncesi üzüntü verici olduğunu bildirdi.

07.08.2012 18:39

Konya Şeker A.Ş., bünyesindeki spor kulübünün Konyaspor ile birleşmesinin ardından yapılan yorumların yeni sezon öncesi üzüntü verici olduğunu bildirdi.

Konya Şeker A.Ş.'den yapılan açıklamada, bir süre önce Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Torku Konya Şekerspor futbol takımının tüm oyuncuları ve TFF nezdindeki hakları ile birlikte Konyaspor'a devredildiği hatırlatıldı. Son günlerde bu bütünleşmeyi ticari bir işmiş gibi yakışıksız, mesnetsiz, gerçeği yansıtmayan, yeni başlayacak sezon öncesi hem Konyaspor'un hem kurumun hem de Konya spor kamuoyunun şampiyonluk hedefli konsantrasyonunu bozabilecek nahoş yorumların üzülerek takip edildiği belirtilerek, "Öncelikle bilinmesi gereken husus şudur, biz kurum olarak Konyaspor'la isim sponsorluğundan ibaret bir anlaşmaya imza atmadık. Biz Konyaspor ile bütünleştik, tüm sporcularımızı ve sportif haklarımızı Konyaspor'a devrettik. Bunun sporcu kıymetleri, ikinci ligde bir pilot takımla mücadele etmenin kulübe sağlayacağı avantajlarla ilgili kısmına hiç girmiyoruz. Ancak bu konuda eleştiri yapanların ülkemizdeki sponsorluk uygulamalarından haberdar olmasını ve eğer bir değerlendirme yapacaklarsa bu minval üzere yapmalarını beklemenin de hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Hiç kimsenin birbiriyle benzemezleri karşılaştırarak, Konyaspor'un, Konya'nın huzurunu ve konsantrasyonunu bozmaya hakkı olmadığına inanıyoruz. Bu bütünleşmenin aleni bir şekilde ve hem Konyaspor hem de Konya Şeker'in ortak menfaatine, sezon başlamadan önce, sorunsuz ve hızla netice alacak şekilde tamamlanması için büyük gayret sarf eden Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ile siyasi irade başta olmak üzere herkese ve herkesime haksızlık olduğunu düşünüyoruz" denildi.

Süper Lig'de mücadele edecek Elazığspor'un, Sanica Boru Elazığspor ismini alarak sponsorluk anlaşmalarına örnek olarak gösterilen açıklamada, Konyaspor'un da başına Torku isminin getirildiği kaydedildi. Açıklamada şöyle devam etti, "Bu tür yayın ve tevatürlerin şampiyonluk parolasıyla yola çıkan ve hedefe kilitlenen Konyaspor'umuza desteğimize mani teşkil etmeyeceğini ve yolun sonunun şampiyonluk olduğuna dair inancımıza zeval vermeyeceğini, Konyaspor'umuzun, geleceğinin parlak ve başarılarla dolu olması için elimizden geleni eksiksiz yapacağımızın teminatı olan bütünleşme sürecine sonuna kadar sadık kalacağımızı özellikle duyurur, başarılarla dolu parlak gelecek için sadece elini değil gövdesini de taşın altına koymaktan çekinmeyen Konya Şeker olarak Konya kamuoyunun istek ve arzusunu yerine getirmiş olmanın huzuruyla Konyaspor'umuza şampiyonluk yolunda başarılar dileriz." - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Konya Şeker'den Konyaspor Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement