Mcgeady Everton'da - Son Dakika
Spor

Mcgeady Everton'da

Mcgeady Everton\'da

Transferde iyi işler yapmaya devam Everton, şimdi de Aiden McGeady’e imza attırdı.

12.01.2014 00:26

İrlandalı kanat oyuncusu Aiden McGeady, daha önce anlaştığı Everton'ın formasını ilk kez bugün Goodison Park'ta oynanan Norwich maçından önce giydi. Taraftarlara tanıtılan 27 yaşındaki oyuncu, yeni kulübüyle 4.5 yıllık kontrat imzaladı.

Baines kalıyor Jelavic gidebilir

Everton kulübü, McGeady'i geçen yaz da transfer etmek istemiş ama şartların uymaması üzerine bu işten vazgeçmişlerdi. Spartak Moskova ile olan kontratı sezon sonunda bitecek oyuncuyu bedelsiz olarak da kadrosuna katabilecek olan Merseyside ekibi, ikinci devre yararlanmak adına Spartak'a açıklanmayan ama yüksek olmadığı bilinen bir miktar ödedi.

Ada'daki çıkışını Celtic'le gerçekleştiren McGeady, 2010 yılında 9.5 milyon sterlin karşılığında Rusya'ya transfer olmuştu.

Ayrıca İrlanda Milli Takımı'nda düzenli olarak forma giyen Aiden McGeady, takım arkadaşları Darren Gibson, Seamus Coleman ve James McCarthy ile birlikte Everton kadrosunda yer alan 4. İrlanda milli oyuncu oldu.

Martinez müteşekkir

Menajer Roberto Martinez ise transferden ötürü başkıan ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, son derece mutlu olduğunu söyledi. "Aiden ile gelecek sezon için konuşuyorduk ancak kulüp Jelavic'in durumunu ve Aiden'in durumunu birleştirerek harika bir sonuç ortaya çıkardı" dedi.

Jelavic Hull City'e yakın

Aiden McGeady'nin de bir uyum sürecine ihtiyacı olacağını belirten Martinez, "Beş altı haftadır futbol oynamıyordu, o yüzden biraz süreye ihtiyacımız olacak" sözleriyle oyuncusunun üzerinden baskıyı almaya çalıştı. Martinez, Jelavic'in Hull City'ye satışı ile ellerinde santrfor olarak yalnızca Chelsea'den kiralık Lukaku'nun kalmasına da değinerek "Bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Önde klasik bir dokuz numara kullanmak zorunda değiliz. Kevin Mirallas ve Steven Naismith zaten bu bölgede görev alabilecek oyunculardı, şimdi onlara Aiden de eklendi" dedi.

Everton, bugün Norwich City ile oynadığı maçı ise Gareth Barry ve Kevin Mirallas'ın golleriyle 2-0 kazandı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Mcgeady Everton'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement