KASTAMONU - Milli okçu Mete Gazoz olimpiyat tarihinde bir ilki başarmayı hedefliyor - Son Dakika
Spor

KASTAMONU - Milli okçu Mete Gazoz olimpiyat tarihinde bir ilki başarmayı hedefliyor

Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz'un babası ve antrenörü Metin Gazoz, oğlunun 2024 Paris Olimpiyatları'nda, ikinci kez altın madalya kazanarak olimpiyat tarihinde bir ilki başarmayı hedeflediğini söyledi.

07.06.2022 15:55  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz'un babası ve antrenörü Metin Gazoz, oğlunun 2024 Paris Olimpiyatları'nda, ikinci kez altın madalya kazanarak olimpiyat tarihinde bir ilki başarmayı hedeflediğini söyledi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Gazoz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Kastamonu İnebolu ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olimpik spor dallarının tanıtımı programına katıldı.

İnebolu 25 Ağustos Spor Salonu'ndaki etkinlikte Gazoz, öğrencilere ok atışlarındaki teknikleri gösterdi.

Metin Gazoz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnebolu'daki çocukların çok enerjik ve aktif olduğunu söyledi.

Çocukların yeteneğini gördüğünü ifade eden Gazoz, "Hayatlarında belki ilk defa ok ve yayla buluşuyorlar ama belki olimpiyatlardan belki kendi içlerinden gelen merakla çok güzel ok attılar. Güzel yapılacak çalışmalarla aralarından çok güzel şampiyonlar çıkacağına inanıyorum." dedi.

"Yarın Mete'nin doğum günü"

Olimpiyat şampiyonu oğlu Mete Gazoz'la ilgili soruları da yanıtlayan Metin Gazoz, "Mete şu anda milli takımla birlikte Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda. Dün deneme atışları başladı, şu an itibariyle sıralama atışları var. Pazar gününe kadar yarışmaları var. İnşallah pazar günü güzel bir madalya ile yarışmayı bitiririz. Birçok sporcumuzu kürsüde görmek istiyoruz. Aynı zamanda yarın Mete'nin doğum günü. İnşallah orada, (güzel bir doğum günü hediyesi bizim ona sunmamız lazım ama), güzel derecelerle doğum gününü kutlamış oluruz." diye konuştu.

"Mete bir ilki gerçekleştirmek istiyor"

Mete Gazoz'un 2024 Paris Olimpiyatları'ndaki hedefine de değinen Metin Gazoz şunları dile getirdi:

"Mete şu anda 2024 Paris Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Aslında bunlar bir basamak. Avrupa Şampiyonası ve bundan sonraki yarışmalar da, düzenlenecek olan uluslararası yarışmalar olimpiyatlara puan veren yarışma olacak. Yani ülke adına Mete ter döküp puan toplamaya çalışacak. Aldıkları puanlarla 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkını kazanacaklar. Hedef şu anda 2024 Paris Olimpiyatları. Peki Paris Olimpiyatları'nda Mete'nin hedefi ne? Öncelikle bireyselde dünya okçuluğunda iki tane altın madalya alan bir okçu yok, olimpiyat tarihinde yok. Mete bir ilki gerçekleştirmek istiyor."

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'un yılda yaklaşık 10 gün izin yaptığını diğer günlerini çalışarak geçirdiğini vurgulayan antrenör Gazoz, "Toplamda 355 gün faaliyeti var. Sabah 6.30-7.00'de sabah koşusuyla başlıyor. Ondan sonra sabah atışı oluyor, öğleye kadar 200-250 ok atıyor. Öğle arası istirahat. 15.00 ile 18.00 arası 300 ok atar. Günde 500 oku buluyor. Kış idmanlarında ağırlık kuvvet idmanları var, yüzmesi var. On iki saatin altına düşmüyor." ifadelerini kullandı.

KASTAMONU - Milli okçu Mete Gazoz olimpiyat tarihinde bir ilki başarmayı hedefliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Spor KASTAMONU - Milli okçu Mete Gazoz olimpiyat tarihinde bir ilki başarmayı hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.


Advertisement