Minik Karatecilerin Kuşak Heyecanı - Son Dakika
Spor

Minik Karatecilerin Kuşak Heyecanı

Minik Karatecilerin Kuşak Heyecanı

Diyarbakır'da 3 spor kulübünün katılımıyla gerçekleştirilen kuşak terfi sınavı coşkulu geçti.

15.06.2015 18:51

Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü, Kaya spor ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulüplerinin katılımıyla Kayaspor Kulübünün bahçesinde yapılan kuşak terfi sınavına karılan 102 sporcun un tamamı bir üst kuşağa terfi etti.

Karate Milli Takım Antrenörü Cengiz Çınar ile Karate İl Temsilcisi Mesna Şimşek'in gözetiminde Karate Milli Takım Antrenörleri Mehmet Yazar ile Hasan Kaya tarafından yapılan kuşak terfi sınavında minik karateciler büyük heyecan yaşadı.

Başarı Yüzde Yüz Olunca Hocalar Sevindi

Söz konusu sınavda başarı oranının yüzde yüz olması bu 3 kulübün yönetici ve antrenörlerini sevindirdi. Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Şehmus Kızılaslan, yapılan kuşak terfi sınavından sonra Özgür Habere yaptığı açıklamada sınavda başarı oranının yüzde yüz olduğunu söyledi. Gerçekleştirdikleri kuşak terfi sınavının karate Milli takım Antrenörü Cengiz Çınar'ın da gözetmen olarak katılmasını çok anlamlı bulduğunu belirten Kızılaslan, "Çok güzel bir sınavı geride bıraktık. Çocukların tümü sınavı başarı ile geçti. Ayrıca Cengiz hocamızın bu sınava Karate Federasyonumuzu temsilen katılması bizi onurlandırmıştır. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Diyarbakır'da Karate Sporu Gelişiyor

Daha sonra söz alan Karate İl Temsilcisi Mesna Şimşek, "Çok güzel bir sınav oldu. Sınava katılım gösteren 102 sporcunun da başarı gösterip bir üst kuşağa terfi etmesi bizi fazlasıyla sevindirdi. Karate Milli Takım Antrenörümüz Cengiz Çınar'ın buralara kadar gelerek bu sınavı izlemesi bu sevincimizi katlamıştır. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Karate spor dalı son dönemlerde Diyarbakır'da bir ekol olmuştur. Özellikle son yıllardaki çalışmalarımız bu spor dalına yeni bir ive kazandırmıştır. Diyarbakır'da karateye olan ilgi her geçen gün biraz daha artıyor. Artık uluslar arası turnuvalardan da madalya alıyoruz. Yakın bir zamanda Diyarbakır hem Türkiye genelinde hem de Dünya çapında önemli bir noktaya ulaşacaktır" dedi.

Kuşak terfi sınavı öncesinde öğrencilerin yaptığı Bunkai ( Karatede karşılıklı dövüş )gösterisi ise sınavı izlemeye gelen veliler tarafından büyük alkış aldı. aber'e yaptığı açıklamada, başarı oranının yüzde yüz olduğunu söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Minik Karatecilerin Kuşak Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement