Oscar Törenine Juventus Ambargosu - Son Dakika
Spor

Oscar Törenine Juventus Ambargosu

Oscar Törenine Juventus Ambargosu

İtalya Profesyonel Futbolcular Birliği üyelerinin oylarıyla belirlenen ve her yıl Milano'da düzenlenen ödül törenine Juventus damga vurdu.

28.01.2014 12:30  Güncelleme: 12:40

İtalya'nın Futbol Oscarlar'ı olarak adlandırılan törende, Serie A'da 2012-2013 sezonunun en iyi isimleri podyuma çıktı. Yarışmada, Serie A'daki tüm oyuncular, teknik direktörler, hakemler ve seçilmiş gazeteciler oy kullandı.

Juventus'un 35 yaşındaki maestrosu Andrea Pirlo, üst üste 2. kez sezonun en iyi futbolcusu seçilirken, Napoli'nin Uruguaylı yıldızı Edinson Cavani ise 'yılın en iyi yabancı futbolcusu' ödülüne layık görüldü.

Inter'in file bekçisi Samir Handanovic de, Juve'nin eldiveni Buffon'u geride bırakıp 2012-2013 sezonunun en iyi kalecisi seçildi.

Juventus'u üst üste 2. Serie A şampiyonluğuna taşıyan Antonio Conte yine yılın en iyi teknik direktörü seçilme başarısı gösterirken, sezonun en iyi ilk 11'inde 4 Juventuslu futbolcu yer aldı.

İtalya Serie A'da yılın en iyi ilk 11'i şöyle:

Samir Handanovic (Inter); Christian Maggio (Napoli), Andrea Barzagli (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), De Sciglio (AC Milan); Arturo Vidal (Juventus), Andrea Pirlo (Juventus), Borja Valero (Fiorentina); Edinson Cavani (Napoli), Antonio Di Natale (Udinese), Mario Balotelli (AC Milan)

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Oscar Törenine Juventus Ambargosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement