Premier Lig'in Yayın Hakları, Maç Başına 10.19 Milyon Pound'a Satıldı - Son Dakika
Spor

Premier Lig'in Yayın Hakları, Maç Başına 10.19 Milyon Pound'a Satıldı

İngiltere Premier Ligi'nin 2016-19 yılları arasındaki yayın hakları, maç başına 10.19 milyon Pound (38 milyon TL), toplam 5.13 milyar Pound'a satıldı.

10.02.2015 19:32  Güncelleme: 20:07

Premier Lig'de 2016-19 yılları arası yayın hakları rekor bir ücrete satıldı. BSkyB ve BT üç sezon için yayın hakları için toplam 5.13 milyar pound ödeyecek. Böylece Premier Lig'in yayın hakları bir önceki ihaleye göre yüzde 70 değer kazanmış oldu. Yayıncı kuruluşlar maç başına 10.19 milyon pound (38 milyon TL) ödeyecek.

ÖNCESİ İHALEDE MAÇ BAŞINA 6.5 MİLYON POUND ÖDENMİŞTİ

İlk kez 1992 yılında yapılan yayın ihalesi toplamda 192 milyon pounda satılmış ve maç başına 0.6 pound ödenmişti. 2013-16 sezonlarının yayın ihalesi ise 3 milyar pounda satılmış ve bir maç için 6.5 milyon pound ödenmişti.

Premier Lig\'in Yayın Hakları, Maç Başına 10.19 Milyon Pound\'a Satıldı
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Premier Lig'in Yayın Hakları, Maç Başına 10.19 Milyon Pound'a Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • 04agri04:
    Bu Lig tv Ve sansal yüzünden türk futbolu batakliga son surat gidiyor Artik bos türbünlere oynaniyor bizde ne marka degeriyse 1 0 Yanıtla
  • Hüseyin:
    Bence hak ediyolar.... Bizimkiler gibi boş hava değil.... 1 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement