Profesyonel Kurul, Kulüp Başkanlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Spor

Profesyonel Kurul, Kulüp Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Profesyonel Kurul, Kulüp Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

TFF 1. Başkanvekili Özerten: "Futbolda ilerleyebilmenin tek yolu oyuncu yetiştirmek"

15.01.2014 15:10

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, "Futbolda ilerleyebilmenin tek yolu oyuncu yetiştirmek" dedi.

TFF Profesyonel Kurul'un Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig başkanlarıyla İzmir'deki bir otelde yaptığı toplantıda konuşan Özerten, futbol ailesi olarak aynı gemide yol aldıklarını, geminin su alması halinde herkesin zarar göreceğini ifade etti. Özerten, futbolun sadece bir oyun olduğunu belirterek, "Bu oyun yüzüden kavga etmememiz, birbirimizi kırmamamız lazım. Futbolda galibiyetle mağlubiyet eşdeğer kabul edilmeli" dedi.

Futbolda kötü sonuçlar alındığında genellikle futbol federasyonu ve hakemlerin eleştirildiğini kaydeden Özerten, şöyle konuştu:

"Kulüp yöneticiliğinde maalesef istikrar kalmadı. Maalesef maçlarda, öyle acayip eksikliklere disiplin cezaları veriyoruz ki, 4 sarı kart oynatan takımlar hükmen mağlubiyet alıyor. 3. Lig'de ve çok önem verdiğimiz A2 liginde oyuncuların sarı ve kırmızı kart durumlarını bile takip etmiyoruz. Hiç talimatları açıp, okumuyoruz. Bu toplantılarda federasyondan tamamen duygusal istekler dillendiriliyor. Federasyondaki para yönetim kurulu üyelerinin ne cebine giriyor, ne de paralar başka yere aktarıldığında üyelerin cebinden çıkıyor."

Özerten, TFF'nin nihai parasal imkanları olan bir kuruluş olmadığını belirterek, "Balık yemek güzel bir şey, ancak balığı tutup da yememiz lazım, birinin hazırladığı balık sofrasında yemeyelim. Sizin emeklerinize de kesinlikle saygısızlık etmiyorum. Yörelerinizde ne kadar yalnız kaldığını sizler kadar bilen bir insanım" dedi.

Kulüplerin kalıcı olabilmesi için oyuncu yetiştirmesi gerektiğini kaydeden Özerten, "Tüm yıllık gelirlerinizin yüzde 2-3'ü oranında seyirci hasılat geliriniz var mı? Nereden para kazanacaksınız. Futbolda ilerleyebilmenin tek yolu oyuncu yetiştirmek. Bu sistemi düzene sokun. Sizin yetiştirdiğiniz futbolcuların ölü fiyatına gitmemesi için gerekli tedbirleri alalım" diye konuştu.

Özerten, Avrupa'da ve Türkiye'de forma giyen ve yıldızlaşan gurbetçi futbolcuların olduğunu belirterek, "Türkiye'de bu çocuklardan 15 milyon tane var, Avrupa'nın tamamında taş çatlasa 100 bin tane var. O futbolcular yıldızlaşabiliyorsa ve 15 milyon içinden biz çıkartamıyorsak arıza bizde. Arıza derken bunun için TFF de var, siz de varsınız. Buradaki biz hepimiziz. Bu işi temelden alalım ve bu konularla ilgili toplantılar yapalım."

Arif Koşar

Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar da TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in çok istemelerine rağmen toplantıya katılamadıklarını, Terim'in gelecek hafta yine İzmir'de PTT 1. Lig ekipleriyle yapılacak toplantıya katılacağını, isteyen kulüp başkanlarının o toplantıya gelebileceğini söyledi.

"Gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis kalmayacak" sloganıyla 2 yıl içinde 106 kulübü ziyaret ettiklerini kaydeden Koşar, şöyle konuştu:

"Bu gezilerde ortaya çıkan kitapçık bizim rehberimiz oldu. İkinci ve Üçüncü Ligde temel sorun maddi problemlerden geçiyordu. Alt liglerimize dar imkanlarımızla nasıl bir katkı verebileceğimizi düşündük. Sizlerin de katkısıyla kulüplerimize destek vermeye çalışıyoruz."

Koşar, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in 7 yıllık sözleşmeye imza atmasına çeşitli eleştiriler yapıldığını hatırlatarak, dünyanın başarıya ulaşmış federasyonlarına bakıldığında istikrarın ön plana çıktığını ifade etti. Kulüp başkanlarıyla tam bir aile olduklarını kaydeden Koşar, bundan sonra da birlikteliğin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı ise kurul olarak her zaman kulüplere yakın olma gayretinde olduklarını belirterek, "Türk futbolunun geleceği adına sizlerle diyaloğumuz devam edecek. Alt ligler Türk futbolunun geleceği açısından olmazsa olmazlarındandır" dedi.

Kulüp başkanları adına konuşan Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup temsilcisi Çankırıspor'un kulüp başkanı Sevda Karaali, alt liglerde yer alan takımların Türk futbolunun küçük çocukları olduğunu, gelecek için küçüklere yatırım yapılması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya Profesyonel Disiplin Kurulu Başkanı Halit Fahri Gültekin, Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu ve Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer de katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Profesyonel Kurul, Kulüp Başkanlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement