Rekortmen Kuzey İrlandalı Bıraktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rekortmen Kuzey İrlandalı Bıraktı

Rekortmen Kuzey İrlandalı Bıraktı
03.12.2013 15:06

Kuzey İrlanda milli takımının gelmiş geçmiş en golcü ismi David Healy futbolu bıraktığını açıkladı.

34 yaşındaki Healy, geçtiğimiz sezon formasını giydiği Bury'den ayrıldığından beri boştaydı. Bileğinden geçirdiği sakatlık da onun bireysel antrenmanlarını sürdürmesini oldukça zor hale getirince tecrübeli oyuncu futbolu bırakıp antrenörlük kariyerini devam ettirme kararı aldı. 1999 yılında Manchester United'da başlayan kariyeri, Kırmızı Şeytanlar'da çok fazla forma şansı bulamamış olması sebebiyle kısa sürmüştü. Ardından 10 farklı kulüpte forma giyen Healy'nin en üretken olduğu kulüpler Preston North End ve Leeds United'dı. Ama oyuncu, daha çok Kuzey İrlanda milli takımındaki performansıyla hatırlanacak.

Elemeler tarihinin rekortmen ismi

"Ülkem için milli formayı giymek benim için büyük bir şerefti. Saha kenarında, görev verildiği takdirde en iyi şekilde Kuzey İrlanda'ya hizmet etmeye devam edeceğim" diyerek ülkesine olan sevgisini de dile getiren Healy 95 kez giydiği milli takımda 36 gol kaydetti. Bu alanda açık ara milli takım tarihi liderliğini elinde tutuyor ve en çok forma giyen isimler listesinde de Pat Jennings'in ardından 2. sırada.  Euro 2008 elemelerinde 13 gol kaydeden Healy sadece gol kralı olmakla kalmadı elemeler tarihinde de en çok gol atan oyuncu unvanını Davor Suker'in elinden aldı. Suker, Euro 96 eleme gruplarında 10 maçta 12 gol kaydetmişti.

Kuzey İrlanda milli takım hocası Michael O'Neill, Healy'nin büyük bir profesyonel olduğunu ve 17 yaş altı takımına daha şimdiden antrenörlük ve futbolcu izleme konularında destek verdiğini belirterek oyuncuya gelecek için açık kapı bıraktı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Rekortmen Kuzey İrlandalı Bıraktı - Son Dakika


Advertisement