Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kaya'dan Etik Kurulu açıklaması! - Son Dakika
Spor

Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kaya'dan Etik Kurulu açıklaması!

Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kaya\'dan Etik Kurulu açıklaması!

Süper Lig ekibi Samsunspor, sosyal medyada yaşanan hakaretler ve sözlü saldırılar sonrası oluşan linç kültürünün önüne geçmek için Etik Kurulu kurulması kararı aldı. Kurul, camia içinde gerçekleşecek hakaret ve sözlü saldırıların takipçisi olacak. Etik Kurulu'nun amacı, camia içerisindeki linç kültürü oluşumunu engellemek ve hukuk dışı hareketlerin ortadan kaldırılması olacak. Kurul, Disiplin Kurulu ile birlikte çalışacak ve taraftarların haklarını da koruyacak.

07.10.2023 15:59  Güncelleme: 16:04

Süper Lig ekibi Samsunspor'da yönetim, hakaretlerin önünü almak için Etik Kurulu kurulması kararı aldı. Samsunsporlu yöneticilerden oluşan Etik Kurulu, camia içinde gerçekleşecek hakaret ve sözlü saldırıların takipçisi olacak.

Süper Lig'in efsane kulüplerinden Samsunspor'da yönetim çok önemli bir karara imza attı. Sosyal medyada yaşanan hakaretler ve sözlü saldırılar sonrası oluşan linç kültürünün önünü kapatmak isteyen kırmızı beyazlı kulüp, camiada birliği sağlamak için harekete geçti.

Samsunspor yönetim kurulu üyelerinin ortak fikri sonrası Başkan Yüksel Yıldırım'a sunulan ve kabul edilen Etik Kurulu'nun amacı, camia içerisindeki linç kültürü oluşumunu engellemek ve hukuk dışı hareketlerin ortadan kaldırılması olacak. Başta başkanlık makamı ve yöneticiler olmak üzere taraftarlar ve camianın her biriminin haklarını savunmak için kurulan kurul, Disiplin Kurulu ile birlikte çalışacak.

Etik Kurulu üyeleri olarak Samsunspor Kulübü Başkan Vekili Arzu Uslu, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Zafer Erdoğan, İş Dünyası ve STK Sorumlusu Serkan Kaya, Eğitim Kurumları ve Spor Kulüpleri Proje Sorumlusu Fazlıhan Carus olarak belirlendi.

Bu kararın ardından bazı taraftarlardan alınan tepki üzerine, Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kaya şahsi hesabından bir açıklama yaptı ve, "Atatürk'lü armanın tüm bileşenlerinin haklarını korumak, armamıza, camiamıza, birlikteliğimize zarar vermeye çalışan her türlü zihniyete karşı mücadele için, Yönetim Kurulumuzun kararı, başkanımızın onayı ile oluşturulmuştur. Bu kurul taraftarlarımızın haklarını da sonuna kadar koruyacak ve onlara karşı yapılan saygısızlıklar da hukuk ortamında cezasını bulacak. Başarıya bir bütün halinde ulaşmamız için öncelikle birlik olmamız lazım ve kötü niyetli insanlar bu birlikteliği bozmak için ellerinden geleni yapacak. Bizim tek amacımız bunun önüne geçmek" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kaya'dan Etik Kurulu açıklaması! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement