Şirinköy Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali Gerçekleştirildi - Son Dakika
Spor

Şirinköy Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali Gerçekleştirildi

Şirinköy Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali Gerçekleştirildi

Samsun'un Alaçam ilçesinde Şirinköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Şirinköy Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali gerçekleştirildi. Festivalde 100'e yakın sporcu güreşlere katıldı. Başpehlivanlık Serdar Çavuşoğlu'nun oldu ve güreş ağalığı Şeref Şahin'e verildi. Dernek başkanı Adem Sağlam, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek her yıl daha da geliştirerek düzenlemeyi amaçladıklarını belirtti.

01.07.2023 10:19

Samsun'un Alaçam ilçesinde, Şirinköy Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali gerçekleştirildi.

Şirinköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen festivaldeki güreşlere 100 civarında sporcu katıldı.

Başpehlivanlığı Serdar Çavuşoğlu'nun kazandığı güreşlerde ikinci Yalçın Sözen, üçüncü Resul Güne, dördüncü ise Hasan Çevik oldu.

Organizasyonun güreş ağalığını ise 100 bin lira ile Şeref Şahin elde etti.

Dernek başkanı Adem Sağlam, bu yıl 10'uncusunu düzenledikleri karakucak güreşleri ve keşkek festivaline katılımdan memnun olduklarını dile getirerek, etkinliği her yıl üzerine bir şeyler katarak yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının ata güreşini sürdürmek, örf ve adetlerini yerine getirmek olduğunu anlatan Sağlam, "Bu nedenle bu tür organizasyonlar planlıyoruz. Katılım sağlayan tüm sporcularımıza, civar köydeki vatandaşlarımıza, bize destek sunan sponsorlara teşekkür ederim." dedi.

Organizasyona Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yaşar Görmez, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Alaçam Ziraat Odası ve Muhtaralar Derneği Güreşleri ağası Turgut Şahin katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şirinköy Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement