Soçi'de Atlama Kulelerindeki Hazırlıklar Sürüyor - Son Dakika
Spor

Soçi'de Atlama Kulelerindeki Hazırlıklar Sürüyor

Soçi\'de Atlama Kulelerindeki Hazırlıklar Sürüyor

2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına az bir süre kala, kayakla atlama müsabakalarının düzenleneceği RusSki Gorki'de hazırlıklarda son aşamaya geldindi Soçi Kış Olimpiyatları'nın sembol...

12.11.2013 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN CEYHAN AYDOĞAN - 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayakla atlama müsabalarının düzenleneceği "RusSki Gorki" kompleksinde hazırlıklar devam ediyor.

Kompleksin zamanında yetişmesi için her yolu deneyen Rus yetkililer, beton harcını yangın söndürme helikopterleri, işçileri ise telesiyejle taşıdı. AA'nın görüntülediği 7 bin 500 seyirci kapasiteli "RusSki Gorki" kompleksinin, olimpiyatlara kadar eksiksiz bitirilmesi hedefleniyor.

RusSki Gorki kompleksinin en dikkati çeken özelliği, modern teknik özelliklerinin yanı sıra tesisin ilk inşa edildiği dönemde tüm işlemlerin havadan yapılması oldu. Rus yetkililer, kompleksin zamanında yetişmesi için tüm imkanlarını kullanırken, alışılagelmedik inşaat yöntemleri kullandı. Kompleksin istinat duvarlarının betonları yangın söndürme helikopterleriyle atılırken, işçiler telesiyejlerle taşındı.

Atlama kuleleri 2012'de hizmete giren kompleksin yol yapımı, istinat duvarı çalışmaları ve çevre düzenlemelerinde son aşamaya gelindi. Tesiste, tribünler dahil olmak üzere bazı bölümlerin yapımına halen devam ediliyor.

RusSki Gorki Krasnoya Polya dağında kurulu

"RusSki Gorki" kayakla atlama kulesi, Soçi'nin Krosnaya Polyana Dağı'nın eteklerindeki Aibga mevkisinde inşa edildi. Yapım sürecinde ismi gecikmelerle ve Rus hükümet yetkililerinin ani denetimleriyle sık sık gündeme gelen tesisin tramplen kuleleri, 2012 yılında hizmete açıldı. Bitişindeki gecikmeler nedeniyle Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de gündemine gelen tesis hizmete açıldıktan hemen sonra ocak ve şubat aylarında kuzey kombine ve kayakla atlama dünya şampiyonalarına evsahipliği yaptı.

Aibga Dağı'nın kuzey sırtlarında bulunan Esto-Sadok köyüne inşa edilen tesis, rüzgara açık olmaması ve olumsuz hava şartlarından en az etkilenmesi için iki sırtın kesiştiği noktaya kuruldu.

Yedibin beşyüz seyirci kapasiteli kompleksde, 95 ve 125 metre yüksekliğinde iki tramplen bulunuyor. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Soçi'de Atlama Kulelerindeki Hazırlıklar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement