Spor Toto 2. Lig - Son Dakika
Spor

Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup'ta üst sıraları hedefleyen Tarsus İdman Yurdu yönetimi hakem Abdülkadir Bitigen'in tepki gösterdi.

15.10.2012 17:27

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta üst sıraları hedefleyen Tarsus İdman Yurdu yönetimi hakem Abdülkadir Bitigen'in tepki gösterdi.

Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı İsmail Akdağcık, orta hakemin maçın ilk dakikasından karşılaşmanın bitimine kadar çok kötü bir yönetim sergilediğini belirterek, Çankırıspor yenilgisinin sorumlusu olarak maçın orta hakemi Abdülkadir Bitigen'i gösterdi.

İsmail Akdağcık, yaptığı açıklamada, Pazar günü deplasmanda oynadıkları Çankırıspor maçında çok ciddi hakem hataları yapıldığına vurgu yaparak "Mutlak puan almak için çıktığımız Çankırıspor maçında çok iyi mücadele ettik, güzel bir oyun sergiledik. Ancak karşılaşmanın başından sonuna kadar orta hakemin yanlı tutumu ve uyduruk bir penaltı vermesi bizim güzel futbolumuza ve alacağımız puanlara engel oldu. Bu maç, hakem tarafından açıkça gasp edilmiştir" dedi.

Bir insanda vicdan ve adalet olması gerektiğinin altını çizen Kulüp Başkanı Akdağcık "Biz bugüne kadar kimsenin hakkını yemedik. Kimsede bizim hakkımızı yememeli. Şayet bizim hakkımızı birilerine verirseniz, gasp ederseniz bunu ne Allah ne de kulu kabul eder. Buradan açık ve net söylüyorum, Çankırıspor maçının hakemi Abdülkadir Bitigen de haftanın en önemli maçında aleyhimize gösterdiği 7 sarı kart ve kötü yönetimiyle emeğimizi gasp etmiştir. Bu yönetiminden dolayı kendisini Allah'a havale ediyorum. Bir deplasman galibiyetiyle özgüvenimizi yakalayacaktık ama olmadı. Hakem son sözü söyleyip ev sahibi takımın galip gelmesi sağladı" şeklinde konuştu.

Kulüp Başkanı İsmail Akdağcık, zorlu geçen maçla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

"Karşılaşmanın geneline baktığımızda 7 net gol pozisyonumuz var. Rakibimiz ise iki kez kalemize geldi ve bunun birinde uyduruk bir penaltıyla öne geçti. Hakemin verdiği bu penaltıya ev sahibi takımın oyuncuları ve taraftarları bile şaştı kaldı. Ancak şu bir gerçek ki, 7 nel gol pozisyonuna girip bir-ikisini atamıyorsan burada bir sıkıntı var demektir. Bu sıkıntıların biran önce çözüme kavuşturmak gerekiyor. Gol yollarında son vuruşu yaptığımız zaman güzel günler yakındır diye düşünüyorum."

Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Nevzat Dinçbudak ise, hakemlerin yapmış olduğu bu hataların telafisi olmadığı belirterek, kendileri açısından çok yazık olduğunu söyledi.

Çankırıspor maçının hakeminin çok kötü bir yönetim sergilediğini ifade eden Nevzat Dinçbudak "Bu karşılaşma bizim için oldukça önemliydi. Çünkü konuk olduğumuz Çankırıspor, ligdeki en önemli rakiplerimizden birisi. Amacımız tamamen kazanmak üzerine kurulu bir sistemdi. Kazanmak için oyuncularımız istekliydi. Tamamen oyun hakimiyeti bizde olan rakibin hiçbir şekilde varlık gösteremediği, pozisyon dahi bulamadığı bir 90 dakika izledik. Ancak hakemin kötü yönetiminin yanında aleyhimize verdiği uyduruk bir penaltı sonucunda iyi oynadığımız bir maçtan mağlubiyetle ayrıldık" dedi.

Nevzat Dinçbudak, ikili mücadelelerde de takdir haklarını sürekli Çankırıspor'dan yana kullanan orta hakemin, rakip takım oyuncularının futbolcularına yaptığı birçok faulü es geçtiğini kaydederek, alınan bu mağlubiyetin tek sorumlusunun maçın hakemi olduğunu sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor Toto 2. Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement