Süreyya Ayhan'dan Milli Atletlere Destek - Son Dakika
Spor

Süreyya Ayhan'dan Milli Atletlere Destek

Süreyya Ayhan\'dan Milli Atletlere Destek

Eski milli atlet Süreyya Ayhan, Aslı Çakır Alptekin ile Nevin Yanıt'a destek vererek, Atletizim Federasyonu'nun milli atletlere sahip çıkmasını istedi.

07.05.2013 16:38

Eski milli atlet Süreyya Ayhan, Aslı Çakır Alptekin ile Nevin Yanıt'a destek vererek, Atletizim Federasyonu'nun milli atletlere sahip çıkmasını istedi.

Eski milli atlet Süreyya Ayhan kan değerlerinde madde bulunan milli atlet Nevin Yanıt ile biyolojik pasaportunda sıkıntı olan ve mahkemelik olduğu milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e sahip çıktı.

Atletizm Federasyon'un milli atletlere sahip çıkması gerektiğini aktaran Süreyya Ayhan, "Bu konuda başı yanan insanlardan biri benim. Nevin Yanıt'ta madde bulundu. Bu maddeler her şeyden her yerden bulaşıyor. Nevin savunmasını iyi yapması lazım, sahip çıkılmalı. Atletizm Federasyonu Tükak'ı değil Nevin Yanıt, Aslı Çakır Alptekin veya kim olursa olsun onları dinlemeliler. Beni hiçbir zaman dinlemediler. Atletizm Federasyonu Nevin Yanıt'ı yanlarına alıp dinlesinler savunmayı iyi yapsınlar sahip çıksınlar ceza vermemek için ellerinden geline yapsınlar" dedi.

"SPORCUNUN HEMETOLOĞU OLMALI"

Aslı Çakır Alptekin'de yasaklı maddenin bulunmadığını hatırlatan Ayhan, "3 yıldır biyolojik pasaport çıktı. Bu pasaport gereği belirli zamanlarda kan alınıyor. 6 kez kan alındıktan sonra kanların retekolistin yükselişi değerleri takip ediliyor. Böyle durumlar da sporcunun hemetoloğu olması lazımdı. Aslı Çakır Alptekin'i doktorlar sıkı takip ediyordu nasıl atlandı bilmiyorum. Bu konu hesap sorulacak biri varsa oda kesinlikle doktorlardır. Dünyadaki bütün sporcular bu konularda sıkıntı yaşıyor. Türkiye'nin çok eksiği var. Bizlerin hemetoloğ eksiğimiz var. Sporculara kaza geçirdiği zaman verilen kan bile doping sayılıyor. Yenilen bazı tavuktan, içtiğin kahveden, aldığın ağrı kesiciden doping çıkabiliyor. Her an her şeyi takip edemiyorsun. Labaratuarımız olması lazım. Sporcular her an gittiği zaman test ettirebilmeli" diye konuştu.

"CEZA VERİLECEKSE SPORCU OLMAMALI"

Kendi madalyalarının geri alınmadığını belirten Ayhan, "Madalyalarım geri alınmadı. Benim yarışma dışı yapılan kontrollerde yapılan numunelerde sorun çıktı. Ben 365 gün kontrol altında olan bir sporcuydum. Yarışma öncesi ve sonrasında sorunum yoktu. Yarışma dışı antrenmanda yapılan kontrollerde bazı maddeler bulundu. Beni dinleyen kimse olmadı. Beni mutlaka test edin dedim ama bir şey yapılmadı. Avrupa Spor mahkemesi 4 sene verdim. Ben 4 seneyi kabul etmedim itiraz etti bu kez de federasyonum Avrupa spor mahkemesine ömür boyu men ile geldi. Şu an Avrupa insan hakları mahkemesine başvurdum. Benim yaşadıklarımı diğer arkadaşlar yaşamasın."

"ASLI İLE ABLA KARDEŞ GİBİYİZ"

Londra olimpiyatları öncesinde Aslı Çakır Alptekin arasında yapılan, ıslak imzalı ve parmak izli bir sözleşme ile sportif danışmanlık ücretiyle ilgili mahkemelik olduklarının sorusuna eski milli Atlet Süreyya Ayhan, "Aslı Çakır ile mahkememiz olmasına rağmen abla kardeş gibiyiz. Bir ceza verilecekse bu sporcu olmamalıdır. Bunların sorumluları bulunmalı. Aslı ile Nevin ceza almamak için elinden gelenleri yapsın. Nevin'de madde bulundu Aslı'da bulunmadı savunmaları yetersiz bulunursa ellerindeki madalyalar geri alınır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Süreyya Ayhan'dan Milli Atletlere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement