Milli Tekvandocu Tanrıkulu, Üniversitelilerle Söyleşi Yaptı - Son Dakika
Spor

Milli Tekvandocu Tanrıkulu, Üniversitelilerle Söyleşi Yaptı

Milli Tekvandocu Tanrıkulu, Üniversitelilerle Söyleşi Yaptı

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri Etkinliğine Milli Tekvandocu Bahri Tanrıkulu da katıldı

13.03.2014 16:53  Güncelleme: 17:07

Milli Tekvandocu Bahri Tanrıkulu, "Dişimle tırnağımla bayrağımızı gönderde tutmak için elimden geleni yaptım" dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğine Milli Tekvandocu Bahri Tanrıkulu katıldı. BESYO Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Tanrıkulu, Avrupa ve Dünya Tekvando Şampiyonluğu bulunduğunu kaydetti.

Tanrıkulu, sporun insana değer katabileceğini düşünen bir aileden geldiğini belirterek, ailesinin kendisini spor yaparken her zaman desteklediğini söyledi.

Türk bayrağını gönderde tutmak için elinden geleni yaptığını ifade eden Tanrıkulu, "Tekvando ailesi büyük bir ailedir. Benimde içerisinde bulunduğum bir aile. Bazı hatalar ve eksiklikler olabilir. Sporcu olarak dişimle, tırnağımla bayrağımızı göndere çekmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Benden önce ağabeylerim vardı. Çok başarılı ağabeylerim, bir gün beni çağırdılar, "Bahri biz bu sporu bırakacağız. Bayrağı gönderde tutuyoruz. Bu bayrağı sana emanet edeceğiz. Sende elinden geldiğince bayrağımızı gönderde tutmaya çalış" dediler. Ben bunun için 15 yıl boyunca mücadele ettim. Sporu bıraktım ve bayrağı Servet Yalçın'a, Nur Tatar'a devrettim. O bayrağı gönderde durması için elimizden geleni yaptık" dedi.

Tanrıkulu, ödülün başarıyı daha da artıracağını kaydederek, "Takdire şayan bir başarı varsa, bunu desteklemek gerekiyor. Ödülü azaltarak, sporcu sayısının artacağını maalesef düşünmüyorum. Ödül azalırsa, istikrarda azalacaktır. Başarı kolay elde edilmiyor. Benim başarım üst düzeyde olabilir ama hayatı boyunca çalışmış, 20 yılını spora ayırmış ama sonuçta bir kez Avrupa 3. olmuş arkadaşlarımız var. 20 yılını bu işe adamış ama Avrupa ya da Dünya 3. olmuş. Aldığı ödülünde ona layık olması gerekiyor. Üst düzey sporcuların, yaşam kalitesini biraz daha yükselmek gerektiğine inanıyorum. Dünya Şampiyonu olduğunda aldığı para sporcuyu tatmin etmiyorsa bir daha şampiyon olmak için sporcunun çalışmayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla da istikrar azalacaktır" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli Tekvandocu Tanrıkulu, Üniversitelilerle Söyleşi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement