Taraftardan Soyunma Odası Ziyareti - Son Dakika
Spor

Taraftardan Soyunma Odası Ziyareti

Taraftardan Soyunma Odası Ziyareti

Hollanda’nın en köklü kulübü Sparta Rotterdam taraftarları, son haftalardaki kötü sonuçlardan memnuniyetsizliklerini belirtmek için, takımlarının Helmond ile dün akşam oynadıkları maç öncesinde, soyunma odasına bir ziyaret gerçekleştirdi.

23.11.2013 15:17

1888'de kurulmuş olan Sparta Rotterdam, Hollanda profesyonel futbolunun en köklü kulübü. Hollanda Ligi'nin amatör döneminde 5, profesyonel döneminde de 1 şampiyonluk elde etmiş kulüp, bugün amatör liglerde mücadele eden ve tarihinde 10 şampiyonluğu bulunan HVV Den Haag'ı saymazsak, profesyonel liglerde 3 büyük Ajax, PSV ve Feyenoord dışında en fazla şampiyonluğu bulunan takım.

Zor yıllar

Ancak 2009-10 sezonunda Eredivisie'yi 16. Sırada bitirip play-out maçlarının sonunda küme düştüğünden beri kötü günler geçirdi. Mali buhranlardan çıkan ve 2.ligde 9. olarak tarihinin en kötü derecesini alan takım yavaş yavaş toparlanıyor. Şu anda Jupiler League'de lider Dordrecht'in ardından 2. sırada bulunan takım dün akşam oynadığı Helmond maçından önce üstüste 2 hafta, sırasıyla lider Dordrecht'e ve Ajax genç takımına mağlup olmuştu. Takımdaki bu form düşüklüğüne çare bulmak isteyen taraftarlar Helmond maçı öncesi soyunma odasını ziyaret etmeye karar verdiler.

Sparta Taraftar Birliği, yanlarına eylül ayında Alzheimer hastası olduğu açıklanan eski Spartalı futbolcu Wout Halverda'yı da alarak aralarından seçtikleri temsilcilerle beraber soyunma odasına indi. Futbolculara kötü gidişin kendilerini endişelendirdiğini söyleyen ve eleştiri ile motivasyon karışımı bir konuşma yapan taraftarların soyunma odasından çıkışından sonra teknik direktör Adrie Bogers taktik-teknik konuşmasını yaptı. Taraftarların eylemi bununla da bitmedi ve tribünlerin bir kısmını boş bırakarak kulüp tarihinin önemli oyuncularının resimlerini tribünlere astılar.

Eylem sonuç vermiş görünüyor. Sparta rakibini 5-1 mağlup etti ve sezon sonu oynanacak yükselme maçlarında mücadele etme hakkını elde etti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Taraftardan Soyunma Odası Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement