Türk futbolu için kritik gelişme! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı sınırı tartışmalarına son verecek açıklamayı yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türk futbolu için kritik gelişme! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı sınırı tartışmalarına son verecek açıklamayı yaptı

13.09.2022 13:35  Güncelleme: 14:25

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yabancı sınırı kuralı hakkında açıklamalarda bulundu. Soruları yanıtlayan Büyükekşi, ''Yabancı kuralı bu sezon 8 artı 3 şeklinde devam edecek. Kulüplerin bir talebi olmadı. Zaten biz de değiştirmeyi düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

Futbolda son zamanların en çok tartışılan konularının başında yabancı kuralının nasıl devam edeceği meselesi yer alıyor. Takımların bu sene çok fazla yabancı oyuncu getirmesi sonrasında ''Yabancı sınırı kalkacak mı?'' sorusu akıllara gelmişti ancak konuya son noktayı TFF Başkanı Büyükekşi koydu.

''BU SEZON 8+3 OLACAK''

Habertürk ekranlarında soruları yanıtlayan Büyükekşi, ''Yabancı kuralı bu sezon 8 artı 3 şeklinde devam edecek. Kulüplerin bir talebi olmadı. Zaten biz de değiştirmeyi düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu.

YABANCI SINIRI NEYİ KAPSIYOR?

Kurala göre, Süper Lig kulüplerinin A Takım Listesinde en fazla 14 yabancı kuralı bulundurabiliyor, sahada ise takımlar en az üç yerli oyuncu oynatmak zorunda.

Son Dakika Güncel Türk futbolu için kritik gelişme! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı sınırı tartışmalarına son verecek açıklamayı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • süleyman hakan gökşen süleyman hakan gökşen:
    sen onu bunu bırak ta, bu hakemlerle bu lig biter mi ? fahiş hakem hatalarına karşı ne yapacaksınız? daha ligin başı, hakemler takımların haklarını gasp ediyorlar... 2 0 Yanıtla
  • Alper006 Alper006 :
    Annesi babası Türk olan Yusuf Demir Avusturya milli takımında oynadığında yabancı statüde kabul ediliyor. Babası Türk, annesi yabancı olan mickael tırpan yerli statüde kabul ediliyor peki tırpan Türkiye milli takımında mi oynuyor. Böyle bir ikililik olmamalı. 0 2 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement