Trabzonsporlu Futbolcular Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Spor

Trabzonsporlu Futbolcular Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Trabzonsporlu Futbolcular Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Bordo mavili futbolcular Zeki Yavru, Abdülkadir ve Soner, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak kendi yaşamlarını anlattı.

27.12.2013 12:53

Trabzonsporlu futbolcular Zeki Yavru, Abdülkadir ve Soner, öğrencilerle bir araya geldi.

İsmetpaşa İlk ve Ortaokulunun davetlisi olarak okula gelen bordo-mavili futbolcuları, okul müdürü Ayhan Bulutoğlu, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı.

Öğrencilerle buluşan oyunculardan Sonur, futbol yaşamına mahalle aralarında top oynayarak başladığını belirterek, "7. sınıfa giderken ilk defa Gençlerbirliği ile idmanlara çıktım. Onlar lisanslı oyuncular olduğu için, ben de ilk defa idmana çıktığımdan dolayı açıkçası biraz sırıtmıştım takımda. Beni gönderdiler ve 'biz sizi ararız' dediler. Tabi daha sonra aramadılar ama çalışmaya devam ettim. Daha sonra Gençlerbirliği'nin bir hazırlık maçında forma giydim. Bu sefer kendileri istedi ve ilk maçımda lisansımı çıkardılar" dedi.

Abdülkadir ise bir akrabası aracılığıyla Trabzon'da futbola başladığını, takım arkadaşı Zeki ile 1461 Trabzon'da forma giymelerinin ardından Trabzonspor'a transfer olduklarını söyledi.

"Ağabeyimin o lafı bana çok dokundu"

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Soner, "Herkesin bir hayali vardır. Ulaşır ya da ulaşamazsınız ama en önemli şey karakterdir. Bir insanın karakteri sağlam olduğu zaman her yerde saygı duyarlar. O nedenle hiçbir zaman karakterinizden ödün vermeyin. 14 yaşımdayken ağabeyimin arabasını sürekli kaçırırdım ve hep yakalanırdım. Ağabeyimin hep haberi olurdu ve bir gün beni Gençlerbirliği'ndeki hocama şikayet etmek için götürdü. Bana 'adam olamadıktan sonra futbolcu olmuşsun bana ne' dedi. Ağabeyimin o lafı bana çok dokundu. O nedenle futbolcu olsanız dahi her şeyden önce karakter önde gelir" ifadelerini kullandı.

Zeki ise başarılı olabilmek için başarı, hırs ve disiplinin önemli olduğuna değinerek, "Bu yaştan itibaren başlayarak hayatınıza bir düzen vermeniz gerekiyor. Nasıl ki öğretmenler her gün okula geliyorsa bizler de her gün idmanlara giderek işimizi yapmaya çalışıyoruz. Profesyonel futbolcu olmamıza rağmen sürekli üzerine bir şeyler koymaya çalışıyoruz. Benim hayatım açısından en önemli şey ise hırs. Sizin de bunu hayatınızın bir kenarına eklemenizi isterim" diye konuştu.

Bir öğrencinin "hangi futbolcuyu örnek alıyorsunuz" sorusuna Zeki Brezilyalı "Cafu", Abdülkadir "Xavi", Soner ise "Alex" yanıtını verdi.

Futbolcular, konuşmalarının ardından öğrencilerle fotoğraf çektirdi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Trabzonsporlu Futbolcular Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement