Turkcell Platınum Hisarönü Aegean Yachtıng Festıval" ile Deniz Severler Bir Araya Geldi - Son Dakika
Spor

Turkcell Platınum Hisarönü Aegean Yachtıng Festıval" ile Deniz Severler Bir Araya Geldi

Turkcell Platınum Hisarönü Aegean Yachtıng Festıval" ile Deniz Severler Bir Araya Geldi

Türkiye’nin ilk yat festivali Turkcell Platinum Hisarönü Aegean Yachting Festival, Martı Marina-Yacht Club’da 19-21 Eylül tarihlerinde gerçekleşti.

22.09.2014 15:16

Türkiye'nin ilk yat festivali Turkcell Platinum Hisarönü Aegean Yachting Festival, Martı Marina-Yacht Club'da 19-21 Eylül tarihlerinde gerçekleşti.

Festival kapsamında yelken dünyasında efsane olmuş kişilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen sohbet ve etkinliklerle deniz tutkunları 3 gün geçirdi. 500'ü aşkın yat kapasitesiyle hizmet veren, uluslararası "Mavi Bayrak" ödüllü Martı Marina - Yacht Club, Turkcell Platinum sponsorluğunda heyecanlı bir festivale ev sahipliği yaptı. 3 gün boyunca yerli ve yabancı markaların stantları ile yer aldığı festival, sektör ve deniz meraklılarının buluştuğu ilk deniz etkinliği oldu.

TÜRK YELKENCİ TANIL TUNCEL, DENİZSEVERLERLE BULUŞTU

Festival süresince denizseverler dolu dolu bir sosyal program geçirdiler. Festival kapsamında ünlü yelkenci ve gazeteci Meriç Köyatası, deniz turizmi, çevre temizliği ve yatlarda güneş panellerin kullanımları hakkında bilgi verdi. Köyatası, doğal güzellikleri ile yat turizmi açısından çok cazip bir bölge olan Hisarönü'nün korunması konusunda herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Aynı gün teknesiyle dünya turu yapan Türk yelkenci Tanıl Tuncel, denizseverlerle anılarını ve maceralarını paylaştı. Dünyayı dolaşan denizcileri ömür boyu misafir eden Martı Marina - Yacht Club Genel Müdürü Fatih Dağıstanlıoğlu, Tanıl Tuncel'e 'Ömür Boyu Misafirlik' plaketi verdi. Tuncel, 1986 ile 1991 yılları arasında dünyayı yelken ile dolaşan 4 Türk'ten biri, Ümit Burnu'nu geçen ilk Türk yelkenci. Dünya seyahatine 22 Aralık 1986'da Kelebek 3 adlı gemisiyle çıkan Tuncel, ilk dünya turundan sonra tekrar dünya turuna çıktı.

HAZİNE AVI MÜCADELESİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

19 Eylül Cuma günü başlayan etkinliklerin ardından 2. gün katılımcıların çeşitli ipuçlarından yola çıkarak çözdükleri, teknelerle verilen rotaları izleyerek ilerledikleri Hazine Avı'nda katılımcılar büyük ödülü kazanmak için kıyasıya mücadele etti. Heyecanlı dakikaların yaşandığı mücadelede denizseverler bir koydan diğerine ilerleyerek hazineye ulaşmaya çalıştı. Nefes kesen mücadele Martı Marina - Yacht Club'ın karşısında bulunan adada son buldu. Festival katılımcıları keyifli günün akşamında Martı Yelken Kulübü Plajı'nda gerçekleştirilen Beach Party'de Hazine Avı'nın yorgunluğunu atarak, müzik eşliğinde festivalin tadını çıkardı.

ROLF ZIMMERMANN İLE COŞKU GÖKYÜZÜNE ÇIKTI

Festival süresince dünyaca ünlü Alman uçurtmacı Rolf Zimmermann ile festival coşkusu gökyüzüne taşındı. Festivale katılan davetliler uçurtmalarıyla bu coşkuya eşlik ettiler. Zimmermann'ın uçurtma sevgisi, radyo teknisyenliğinden uçurtma yapımına kadar uzanan heyecan dolu bir serüvene dayanıyor. Akrobatik uçurtmalar yaparak bu işe başlayan Zimmermann, 1996'da yaptığı tek ipli ıstakoz şeklindeki uçurtması ile ödül almış ve ardından denizyıldızı, denizatı, salyangoz, baykuş, kirpi, dragon ve diğer birçok uçurtma ile hobisini geliştirmeye devam etmiş. 90'ların sonunda bu hobiyi ek iş olarak devam ettirmeye başlayan Zimmermann, 5 yıldır sadece uçurtma yapıp dünyadaki festivalleri geziyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Turkcell Platınum Hisarönü Aegean Yachtıng Festıval' ile Deniz Severler Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement