UEFA Başkanı Platini: 2013'te Önemli Kararlar Aldık - Son Dakika
Spor

UEFA Başkanı Platini: 2013'te Önemli Kararlar Aldık

UEFA Başkanı Platini: 2013\'te Önemli Kararlar Aldık

UEFA Başkanı Platini, yayınladığı yıl sonu mesajında, futbolun esas değerlerinin korunması gerektiğine ve bu konudaki sorumluluğa dikkati çekti.

27.12.2013 21:46  Güncelleme: 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Başkanı Michel Platini, devlet makamlarının futbolda yaşanan sıkıntıların ne derece tehlikeli boyutlara ulaştığını fark ettiklerini ve temizlenmesine öncelik verdiklerini belirtti.

Platini, UEFA'nın resmi internet sitesinden yayınladığı yıl sonu mesajında, futbolun esas değerlerinin korunması gerektiğini dile getirerek, bu konudaki sorumluluğa dikkati çekti.

Açıklamada, Nobel ödüllü yazar Albert Camus'un bir sözüne atıfta bulunan Platini, "Ahlak ve kurallar hakkında kesinlikle tüm bildiğim, futbola borçlu olduğumdur" ifadesini kullandı.

Maçlarda hile yapanlar, şiddet ve ayrımcılık getirenler, aşırıya kaçarak stadyumları kirletenler, transfer sisteminde ölçüsüzlükler ve ödenmeyen futbolcu maaşlarına dikkati çeken Platini, bunların futbolun başına bela olduğunun altını çizdi.

Platini, bu sorunlarla uğraşan alt kuruluşların, sorunların üstesinden gelirken zorluklar yaşadığını belirterek, "Devlet makamlarının bu sorunların ne derece tehlikeli boyutlara ulaştığını fark ettiğini ve sporun temizlenmesine öncelik vermeye başladıklarını görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Ama bu tip durumlarda çözüm süreci için zamanın kısa olduğunu, çünkü geç hareket edildiğinde işlerin içinden çıkılmaz boyutlara ulaştığını kaydeden Platini, "Sorumluluğumuzun farkındayız, o yüzden genellikle sorunların üstüne hızla gitmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"2013'te önemli kararlar aldık"

2013 yılında önemli kararlar aldıklarını belirten Platini, bu yıl bazı kulüplerin kötü finansal yönetimleri ve şikeden dolayı UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi dışında bırakıldığını hatırlattı.

Bu alınan tedbirlerin kendilerini popüler yapmadığını vurgulayan Platini, "Benim amacım popüler olmak değil, sorumlu olmak" ifadelerini kullandı. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Spor UEFA Başkanı Platini: 2013'te Önemli Kararlar Aldık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement