Avrupa ülkeleri ve bazı örgütlerden Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla taziye mesajları - Son Dakika
Spor

Avrupa ülkeleri ve bazı örgütlerden Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla taziye mesajları

Avrupa ülkeleri ve bazı örgütlerden Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla taziye mesajları

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem için Avrupa'dan çok sayıda başsağlığı ve destek mesajı geldi.

06.02.2023 12:27  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem için Avrupa'dan çok sayıda başsağlığı ve destek mesajı geldi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sabah düşüncelerim Türkiye ve Suriye halkıyla, özellikle de mahsur kalanları kurtarmak için yiğitçe çalışan ilk müdahale ekipleriyle. Birleşik Krallık elinden gelen her şekilde yardıma hazırdır." ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Twitter hesabından mesaj paylaşarak, Türkiye ve Suriye'de trajik can kayıpları yaşandığını belirtti.

Ülkesinin yardıma hazır olduğunu kaydeden Cleverly, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz ve düşüncelerimiz hayatta kalanlarla birlikte." ifadesini kullandı.

Avusturya

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Türkiye'nin güneydoğusu ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı deprem nedeniyle üzüntüsünü belirterek, depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, Twitter'dan, Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde ve Suriye'nin buraya yakın bölgelerinde meydana gelen yıkıcı depreme ilişkin yürek burkan haberler geldiğini ifade ederek, "Dayanışmamız ve düşüncelerimiz, bu feci trajediden etkilenenlere ve arama kurtarma çalışmalarına katılan herkesle birliktedir." paylaşımında bulundu.

Finlandiya

Finlandiya Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabında ise Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'nun açıklamalarına yer verildi. Açıklamada, "Türkiye'de ve Suriye'de yaşanan depremle şok oldum. Düşüncelerimiz depremin kurbanları ve aileleriyle. Finlandiya yardıma hazırdır." ifadesi yer aldı.

Balkanlar

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara şifa dilediğini belirtti. Vucic, "Sırbistan bu zor zamanlarda yanınızdadır ve gerekli tüm yardımı sağlamaya hazırdır." ifadesini kullandı.

Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı deprem felaketi haberi beni derinden üzdü. Slovenya adına derin üzüntümüzü ifade etmek isterim. Düşüncelerimiz kurbanlar ve aileleriyle. Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz." değerlendirmesine yer verdi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic de Twitter'dan, "Depremin yol açtığı can kaybı ve yıkımdan dolayı Türkiye'ye en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Düşüncelerim depremde yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle. Türk halkının yanındayız, elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız." paylaşımında bulundu.

Bosna Hersek'in iki entitesinden Sırp Cumhuriyeti'nin (RS) Başkanı Milorad Dodik de Twitter paylaşımında, Türkiye'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Dodik, yaralılara acil şifa temennisinde bulunarak, RS'nin her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketlediği Twitter paylaşımında, "Türkiye'de bu sabah meydana gelen yıkıcı depremde çok sayıda can kaybı yaşanmış olmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurbanların ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Türkiye ile dayanışma içindeyiz." açıklamasında bulundu.???????

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sabah Türkiye ve Suriye'den gelen acı haber ve görüntüler karşısında dehşete düştük. Karadağ, kurbanların aileleri ve yaralılarla birlikte. Acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski de paylaşımında, "Türkiye'de yaşanan korkunç depremin ardından, bu zor anlarda, hayatını kaybedenlerin ailelerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim." ifadelerini kullandı.

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani de Twitter'dan, "Türk halkına en derin ve içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz. Yardım sağlamaya hazırız." açıklamasında bulundu.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye ve Suriye'de yaşanan depremle ilgili üzüntüsünü dile getirdi. Begaj, "Ben ve Arnavutlar, bu korkunç trajedide sevdiklerini kaybeden insanların ve ailelerinin yanındayız, en içten taziyelerimizi ve dualarımızı sunuyoruz." ifadesine yer verdi.

Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Olta Xhaçka da yaptığı açıklamada, "Bu zor saatlerde Türkiye'ye elimizden gelen her şekilde yardımcı olmaya hazırız." dedi.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Twitter'dan, "Kaybedilen tüm canlar için en derin başsağlığı ve etkilenen herkes için hızlı bir iyileşme dileklerimi iletiyorum. Türkiye halkıyla tam dayanışma içerisindeyiz. Kosova, Kosova Güvenlik Gücü aracılığıyla gerekli desteği sunmaya hazır." açıklamasında bulundu.

Kosova hükümetinden yapılan açıklamada, Türkiye'ye desteğe hazır oldukları vurgulanarak, "Kosova hükümeti, depremzedelerin ailelerine taziyelerini sunar. Gelecek saatlerde hayatını kaybedenlerin sayısının artmamasını temenni ediyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kosova Cumhuriyeti ve halkı bu zor anlarda destek ve dayanışmaya hazırdır." ifadesine yer verildi.

Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kosova Güvenlik Gücünün tüm profesyonel kapasitesiyle depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına yardım sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi.

Slovakya

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

Heger, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle hayatını kaybeden ve yaşanan yıkımın kendisini derinden üzdüğünü belirterek, "Yakınlarını kaybedenlere derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum, yaralıların hızlı şekilde iyileşmelerini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Rastislav Kacer de depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.

Polonya

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sabah Türkiye'nin güneyindeki trajik depremin haberini aldım. Düşüncelerim ve dualarım kurbanların aileleriyle. Türkiye bu zor zamanlarda Polonya'ya güvenebilir. Her an yardıma hazırız." değerlendirmesini yaptı.

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Twitter hesabından, "Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen depremle ilgili en derin başsağlığı dileklerimi lütfen kabul edin. Kurbanların ailelerinin ve tüm milletinizin acılarını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Polonya şimdiden yardım ve destek gönderiyor." açıklamasında bulundu.

Letonya, Estonya ve Litvanya'dan mesajlar

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Twitter hesabından "Sevdiklerini kaybeden ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum." mesajını paylaştı.

Estonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yıkıcı haberler nedeniyle duyulan üzüntü belirtilerek, "Sevdiklerini kaybeden ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Litvanya Dışişleri Bakanlığı, "Bu trajediden muzdarip olan herkese başsağlığı diliyoruz. Etkilenen topluluklara ve kurtarma çabalarına katılan herkese güç diliyoruz." paylaşımında bulundu.

Fransa

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Depremin ardından Türkiye ve Suriye'den korkunç görüntüler geliyor. Fransa mahalli halka acil yardım sağlamaya hazırdır. Yaslı ailelere başsağlığı diliyoruz." ifadesini kullandı.

İspanya

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de resmi Twitter hesabından şu açıklamada bulundu:

"Tarihlerinin en büyük depremlerinden biri karşısında Türkiye ve Suriye ile dayanışma içerisindeyim. Avrupa Sivil Koruma Mekanizmasının talebi üzerine, Sivil Koruma ve Askeri Acil Müdahale ekipleri aracılığıyla İçişleri ve Savunma bakanlıkları aktif duruma geçirilerek kurtarma çalışmalarına destek için acil uçak gönderiliyor."

DSÖ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, bu sabah Türkiye ve Suriye'de gerçekleşen depremlerde yaralananlara ve en savunmasız halde olan kişilere temel sağlık hizmeti desteği sağlamak için DSÖ'nün acil sağlık ekiplerinin harekete geçirildiğini belirtti.

AGİT

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Helga Maria Schmid, Türkiye ve Suriye'de çok sayıda can kaybına yol açan yıkıcı deprem nedeniyle derin üzüntü içinde olduğunu kaydederek, "Düşüncelerim hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla, yaralıların en hızlı şekilde iyileşmeleri temennisinde bulunuyorum." ifadesini kullandı.

İtalya

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da Kahramanmaraş merkezli deprem için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı, "Türkiye'nin güneydoğusunu çok ciddi şekilde vuran ve çok sayıda can kaybına yol açan deprem haberini derin bir üzüntüyle öğrendim ve dikkatle takip ediyorum. Bu yas anında İtalya, dost Türk halkının acısına dayanışma duygularıyla yakındır. Bizim düşüncelerimiz hayatını kaybedenlerin aileleriyle, yaralılarla ve aynı zamanda kurtarma ekiplerine kolaylıklar diliyoruz. Yakınlık ruhuyla Sayın Cumhurbaşkanı, İtalya Cumhuriyeti'nin ve şahsen benim en içten başsağlığı dileklerimi kabul edin." mesajını paylaştı.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto da deprem nedeniyle Türkiye'ye yakınlığını belirtirken, "Hayatını kaybedenler ve aileleri için dua ediyoruz. Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler zor durumdakilere yardım ve destek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır." ifadesini kullandı.

Almanya

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Steinmeier paylaşımında, "Yaşanan ölüm ve yıkımın boyutları karşısında derin bir şok yaşıyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar temenni ediyorum ve umuyorum ki çok daha fazla kişi enkaz altından kurtarılabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz de Twitter'dan yaptığı açıklamada, deprem bölgelerine yardım göndereceklerini bildirdi.

Scholz paylaşımında, "Türkiye-Suriye sınır bölgesinde deprem haberlerini dehşetle takip ediyoruz. Ölü sayısı artmaya devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla birlikte yas tutuyor ve enkaz altında olanlar için endişeleniyoruz. Almanya elbette yardım gönderecek." ifadelerine yer verdi.

Yunanistan

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu da deprem nedeniyle oluşan yıkım görüntülerinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yunan halkı ve kendi adına depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Sakelaropulu, "Dayanışma içindeyiz, kurtarma ekiplerinin çalışmalarını destekliyoruz ve yaralılara acil şifa diliyoruz." mesajını paylaştı.

Öte yandan Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak SYRIZA'nın lideri Aleksis Çipras da Twitter'daki paylaşımında, Türkiye ile Suriye halklarına ve deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Uluslararası yardım her zamankinden daha çok gerekli. Yunanistan derhal yardım için hazır olduğunu duyurdu." ifadelerine yer verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen deprem nedeniyle oluşan can kayıpları ve yıkım nedeniyle Yunanistan'ın duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Paylaşımda, "Düşüncelerimiz, hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralılar ve hayat kurtarmaya çalışan arama kurtarma ekipleri ile birlikte. Yunanistan kaynaklarını seferber etti ve yardım etmeye hazır." ifadeleri yer aldı.

Macaristan

Macaristan Başbakanı Viktor Orban da "(Cumhurbaşkanı) Recep Tayyip Erdoğan'a bugünkü trajik depremin ardından Türk halkı için taziyelerimi sunmak isterim. Kurbanların aileleri için dua ediyoruz. Macar makamlarına Türkiye'ye acil yardım sağlamaları talimatını verdim." değerlendirmesini yaptı.

İsviçre

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset de "Düşüncelerimiz, trajik depremin etkilediği Türkiye ve Suriye halkıyla. Mağdurların ailelerine başlığı, tüm yaralılara şifalar diliyoruz. İsviçre acil yardım sağlamaya hazır." açıklamasını yaptı.

İsviçre Dışişleri Bakanı Bakanı Ignazio Cassis Twitter'daki paylaşımında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na baş sağlığı dileklerini ilettiğini belirterek, "İsviçre Türkiye'nin yanındadır ve insani yardım teklif etmektedir." dedi.

Çekya

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Türkiye ve Suriye'de çok sayıda can kaybına yol açan yıkıcı depremin kendisini derinden sarstığını kaydederek, "Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerinde bulunuyorum. Çekya, bugün arama kurtarma ekiplerini Türkiye'ye gönderiyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avrupa ülkeleri ve bazı örgütlerden Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla taziye mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement