Uluslararası Gençlik Kampı Sürüyor - Son Dakika
Spor

Uluslararası Gençlik Kampı Sürüyor

Uluslararası Gençlik Kampı Sürüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen ve farklı ülke, farklı kültürlerden gelen gençleri buluşturmayı hedefleyen ’Uluslararası Gençlik Kampı’ tüm hızıyla devam ediyor.

08.09.2014 11:57

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen ve farklı ülke, farklı kültürlerden gelen gençleri buluşturmayı hedefleyen 'Uluslararası Gençlik Kampı' tüm hızıyla devam ediyor.

Gençlerin, ortak değerlere sahip olunan ülkelerin gençleri ile bir araya gelmesi, toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirilmesi ve dünya sorunlarına karşı duyarlı bir neslin inşa edilmesi amacıyla düzenlenen 'Uluslararası Gençlik Kampı'na katılan gençler Trabzon'a hayran kaldılar. 16 Ülkeden farklı ülkelerden gelen gençler birbirleri ile kardeşlik bağları kurmayı başardılar.

Karadeniz'in en eski geleneksel ve tarihi Honofter Yayla Şenliği'ne katılan gençlere Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı da eşlik etti. Şenlikte horon da oynayan gençler, şenlik alanında bulunan Trabzon yöresine ait hediyelik eşyalardan alma fırsatı elde ettiler. Kamp boyunca basketbol, futbol, voleybol, tırmanma duvarı, okçuluk, dart, paintball, doğa yürüyüşü, mini golf gibi etkinliklere katılma fırsatı da elde eden gençler, Trabzon'un tarihi mirasları arasında yer alan Uzungöl ve Sümela Manastırı'nın yanı sıra Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nu da gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Türkiye'de ilk defa Uluslararası Gençlik Kampı yapıldığı belirten Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, "16 Ülkeden farklı kültürler ve farklı değerlere sahip gençler Trabzon'a gelme imkanı elde ettiler. Trabzon'da çok güzel vakit geçirme imkanı elde ettiler. Gençler Trabzon'u çok sevdiler. Özellikle gençler Uzungöl ve Sümela manastırına hayran kaldılar" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Uluslararası Gençlik Kampı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement