2014'te Yeni Call Of Duty, Diablo 3 Eklentisi ve Wow Güncellemesi Geliyor - Son Dakika
Teknoloji

2014'te Yeni Call Of Duty, Diablo 3 Eklentisi ve Wow Güncellemesi Geliyor

2014\'te Yeni Call Of Duty, Diablo 3 Eklentisi ve Wow Güncellemesi Geliyor

Activision, mevcut serilerine destek vermeye ve yeni üyeler katmaya 2014 yılında da devam edecek.

07.11.2013 11:00

Mahmut Saral - - Activision, mevcut serilerini devam ettirmeye kararlı. 5 Kasım tarihi itibarıyla satışa sunulan FPS oyunu Call of Duty: Ghosts, an itibarıyla serinin en güncel oyunu, ama şimdiden yeni oyun için çalışmalar başladı bile.

2013 yılı 3. çeyrek raporunu açıklayan Activision Blizzard, üçüncü çeyrek itibarıyla 691 milyon dolarlık gelir bildirdi. Bu para, geçtiğimiz yıl aynı dönemle mukayese edildiğinde, %18'lik düşüş anlamına geliyor. Zira geçen sene aynı dönem, 841 milyon dolar gelir elde edilmişti. Ek olarak bu yeni dönemde kazanılan paranın 409 milyon dolarını dijital satış kanallarından elde edilen gelirler oluşturuyor.

Bu arada, dün yaptığımız ve sonrasında güncellediğimiz haberimizde, Call of Duty: Ghosts'un ilk gününde 1 milyar dolar değerinde dağıtım gerçekleştirdiğinden bahsetmiştik. Belirtilenlere göre Ghosts, daha evvel aynı dönemde çıkan Call of Duty: Black Ops 2'den daha az satmış. Bu ayın sonlarına doğru yeni konsolların çıkacak olması ve oyuncuların bu konsollarla beraber oyunu almak istiyor olabilecekleri ihtimalinin, satışların şu an düşük kalmasının sebeplerinden biri olabileceği konuşuluyor.

Ve gelelim diğer rakamlara

30 Eylül 2013 itibarıyla World of Warcraft'ın yaklaşık olarak 7.6 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Önceki rakamlara göre 100 binlik düşüş söz konusu. Blizzard'ın bir diğer oyunu Diablo 3 ise, PC, Mac ve konsollar toplamında 14 milyonluk satış rakamına ulaştı.

Activision Blizzard, Skylanders Giants ve Call of Duty: Black Ops 2'nin Kuzey Amerika ve Avrupa'da en çok satan oyunlar arasında yer aldığını, üçüncü çeyrek itibarıyla StarCraft 2: Heart of the Swarm'un da Kuzey Amerika PC oyunları satışlarında ilk sırada bulunduğunu belirtiyor.

Yeni Call of Duty, WoW ve Diablo içerikleri, muhtemel Destiny serisi ve dahası 2014'te...

Firma, 2014 yılında da serilerini genişletme peşinde. Diablo 3 için gelecek yeni eklenti, PS4 versiyonu, World of Warcraft'a gelecek yenilikler, Call of Duty'nin Çin pazarına yönelik atılımları, Bungie'nin Destiny oyununun seri halini alabilmesi için yapılacak çalışmalar ve tabii ki yeni bir Call of Duty oyunu.

2014 yılında da tanıdık isimlerin yeni üyelerini görmeye devam edeceğiz...

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji 2014'te Yeni Call Of Duty, Diablo 3 Eklentisi ve Wow Güncellemesi Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement