En eski sanat alanlarından biri olan seramik nesne üretimi, en son teknoloji ürünü 3D yazıcı teknolojisine karşı.
Bir seramik ustasının becerikli elinden çıkma bir vazoya sanat eseri diyebiliyoruz. Peki ya aynısını 3D yazıcı ile birebir üretince ona da sanat diyebilir miyiz? Modern genç sanatçıların hepsinin 3D baskı tekniklerinden etkilenmesi ve çalışmalarında bunları kullanması, sanat dediğimiz şeyin çerçevesini değiştirmiyor mu? Gelecekte sanat eseri dediğimiz her şey 3D yazıcı makinelerinden mi çıkacak?
İşte bunun gibi soruların cevaplarını arayan BBC News Magazine, Londra Seramik Sanatçıları Odası başkanı Geoff Kenward'a danışmış. Güney Londra'daki Scola merkezinde çalışmalarını gerçekleştiren seramik ustası, yarattıklarının kendi çocuğu gibi olduğunu ifade ediyor. Her yaptığı şeyin kendine göre farklı olduğunu, hepsinin birer ruhu olduğunu savunuyor Kenward. Malzemeyi ancak elle çalışarak hissedebileceğimizi de ekliyor.
Karşısında ise yine Londra'dan modern bir takı ve aksesuar imalatçısı olan Mark Bloomfield var. Çalışmalarında 3D yazıcı kullanan Bloomfield ise, 3D baskı tekniğinde her şeyin bilgisayar ve makine tarafından yapıldığı gibi yanlış bir görüşün yerleştiğine üzüldüğünü söylüyor. 3D yazıcıdan çıkan nesnelerin her birinin üzerinde özenle ve yoğun şekilde uğraşıldığını, hepsinde tonla ayrıntı olduğunu ve bunların hepsinin insan aklı ve yeteneği ile belirlendiğini anlatıyor.
3D yazıcılar gelecekte üretim tekniklerini ve sanat eserlerine bakış açısını nasıl etkileyecek dersiniz?
The post 3D Yazıcı Teknolojisi, Seramik Ustasına Karşı appeared first on Silikon Vadisi TV.
Son Dakika › Teknoloji › 3d Yazıcı Teknolojisi, Seramik Ustasına Karşı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?