Emre Çetinkaya - - Teknoloji devleri Apple ile Samsung arasında hala devam eden ve bitmek tükenmek bilmeyen patent davalarını elbet duymuşsunuzdur. Artık çıkmaza giren bu davalar için iki firmanın bu duruma bir çözüm getirmesi gerektiğini düşünen hakimler son olarak, Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S4'ü de bu davalara dahil etmek isteyen Apple'ın bu talebini reddetti.
Apple'ın ABD'de Samsung'a karşı açtığı ve Samsung'un Galaxy Note II, Galaxy S III ve Galaxy Nexus gibi birçok cihazını kapsayan patent davasında Apple, bu cihazlardan herhangi birisinin çıkarılmasını ve yerine Galaxy S4'ün eklenmesini talep etmişti. Buna gerekçe olarak ise Galaxy S4'ün, kendilerinin fikri mülkiyetine daha açık bir tehdit olmasını göstermişti. Bunu değerlendiren hakimler kararlarını bugün açıkladılar ve Apple'ın bu talebini reddettiler.
Konu ile alakalı da birkaç açıklamada bulunan hakimlerden Paul S. Grewal, iki şirketin duruşma odasına girdiğinde mahkemelerinin ciddi anlamda zaman ve enerji harcadığını ve bu da adalete ihtiyaç duyan insanların zamanını çaldığını söyledi. Bakalım, ABD hükümetinin de patent trollerine ve gereksiz yere dava açan şirketlere karşı önlem alacağını açıklamasının ardından Apple ve Samsung davalarını daha az görebiliriz.
Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Son Dakika › Teknoloji › Apple ile Samsung Arasındaki Patent Davasına Galaxy S4 Dahil Olmayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.