Apple, kendi 5G modemlerini geliştirmeye devam ediyor - Son Dakika
Teknoloji

Apple, kendi 5G modemlerini geliştirmeye devam ediyor

Apple, kendi 5G modemlerini geliştirmeye devam ediyor

Apple, kendi 5G modemlerini geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Şirketin yöneticisi Johny Srouji, resmi açıklamada bulunarak Apple'ın en iyi ürünleri yaratmak için üçüncü taraf tedarikçilerle çalışmaya devam edeceğini belirtti. Ancak Apple'ın 5G modeminin ne zaman hazır olacağına dair net bir zaman çizelgesi verilmedi.

02.12.2023 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple, bir süredir kendi 5G modemleri üzerinde çalışıyor. Bu konuda Qualcomm'a olan bağlılığı bitirmek ve modemlerini şirket içerisinde geliştirmek isteyen Apple'ın, bu projeyi iptal ettiği söylenmişti. Konuyla ilgili resmi açıklama ise üst düzey bir yöneticiden geldi.

Apple, 5G modemleri iptal edilmedi ama…

Apple Yöneticisi Johny Srouji verdiği son röportajda, şirketin kendi 5G modem çözümünü geliştirmek için çalıştığını dile getirdi. Ancak bu çipin ne zaman hazır olabileceğine dair net bir zaman çizelgesi vermekten kaçındı.

Apple Donanım Teknolojileri Başkan Yardımcısı Srouji, şirketin modemleri hakkında yeni detaylar paylaştı. Öncelik olarak "en iyi ürünleri" yaratmak istediklerini ifade eden yönetici, Qualcomm gibi üçüncü taraf tedarikçilerle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

132312132

Daha önce birçok rapor, Apple'ın kendi 5G çipini geliştirmede önemli zorluklar yaşadığını ortaya koydu. Apple'a yakın kaynaklar, prototip modemlerin aşırı ısınma sorunları yaşadığını ve Qualcomm'un çiplerine kıyasla düşük performans gösterdiğini iddia etti.

Analistler, Apple tarafından geliştirilen 5G modemin 2025 yılına kadar çıkmasını beklemiyor, bu da en erken iPhone 17'de yer alabileceği anlamına geliyor. Öte yandan başlangıçta yalnızca iPhone'da kullanılması; iPad, Mac ve Watch'un Qualcomm çiplerine bağlı kalması bekleniyor.

Apple, kendi 5G modemlerini geliştirmeye devam ediyor

Srouji, geliştirme aşamasında yaşanan zorluklarını kabul etmedi. Ancak verdiği yanıtlar, Apple'ın 5G modem konusunda henüz erken aşamalarda olduğunu ortaya koyuyor. Apple'ın ayrıca 2025 yılına kadar Qualcomm'la 5G anlaşmasına sahip olduğunu da hatırlatalım.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple, kendi 5G modemlerini geliştirmeye devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement