Apple Watch İşlemcisinin Detayları Belli Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Apple Watch İşlemcisinin Detayları Belli Oldu

Apple Watch İşlemcisinin Detayları Belli Oldu

Akıllı saatin işlemcisi kim tarafından ve hangi süreçle üretildi?

08.05.2015 10:47
Hasan Uğur Nayır - -

iFixit, Chipworks ve ABI Research, Apple Watch'un minyatür bileşenlerini ifşa ediyor. Parçaların hangi üreticiler tarafından tedarik edildiği, ne süreçte üretildiği, pil kapasitesi vs... gibi birçok detay ortaya çıkmaya başladı.


Geçen hafta yayınlanan bir rapor saatte 512 MB RAM, Broadcom WiFi çipi, STMicroelectronics üretimi ivmeölçer/jiroskop olduğunu bildirmişti. Chipworks ise 26mm x 28mm boyutlarındaki S1 sistem paketine derinliklerine indi. Chipworks ekibindekiler S1 için "Gerçekten büyük bir başarı" yorumunda bulunuyor. S1 için raporda yazanlar şu şekilde:


"Apple ve/veya tedarikçileri 26 mm x 28 mm boyutlarında benzersiz bir paket sistem tasarlayıp, üretmişler. Her bir bileşenin bağlanmış olduğu ortak bir anakart var. Hepsi sıvı reçine içinde süspansiyon haline getirilmiş geliştirilmiş silikat veya alüminyum oksit paketleme bileşiği ile kaplanmış. Geleneksel IC paketleme tekniği ile aynı olarak görüyoruz, ancak 26 mm x 28 mm olan bir anakart üstünde kullanıldığını hiç gözlemlememiştik."


Chipworks'un diğer keşiflerinden biri ise APL0778 uygulama işlemcisinin (GPU/CPU) üretim süreci. Samsung'un 28 nm çözümü kullanılmış. Bu süreç daha önce iPhone 5S'te kullanılmıştı. iPhone 6 ve 6 Plus ise 20 nm'lik A8 yonga setine sahip.



Gelecekte ise daha düşük düzeydeki süreçle oluşturulan işlemci, daha az yer kaplayarak diğer bileşenler için boşluk sağlar ve daha yüksek performans gösterir. Şu anda Samsung 14 nm FinFET üretim çözümüne sahip ki, yeni nesil iPhone'lardaki A9 çipi 14 nm ile gelecek. Belki yeni nesil Apple Watch'ta 20 nm görebiliriz. Apple'ın daha düşük nm çözümü kullanacağı kesin. Bu şekilde daha fazla sensör de eklenebilir. Bunların sonuçlarını ise 2016'dan önce göremeyeceğiz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Watch İşlemcisinin Detayları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement