Asus Et2220ı - Son Dakika
Teknoloji

Asus Et2220ı

Asus Et2220ı

Asus'un Windows 8'e özel olarak hazırladığı All in One bilgisayarı ET2220I, test merkezimizin konuğu oluyor.

15.01.2013 15:32

Ruşen Göbel - - Yıllardır kullandığımız masaüstü bilgisayarlarda, yavaş yavaş bir geçiş gerçekleşiyor. Yıllardır performanstan başka doğru dürüst bir gelişime uğramayan desktoplar, klavye - fare kombinasyonunu geride bırakmaya hazırlanıyor. Dokunmatik ekranlar ve Windows 8 işletim sistemi, bunu en çok destekleyen ikili olarak karşımıza çıkıyor. Asus'un dokunmatik ekranlı ET2220I All in One'ı bilgisayarını, Windows 8 işletim sistemiyle beraber denedik. Şimdi ürünü biraz daha yakından tanıyalım.

Tasarım

Ürünün tasarımına baktığımızda olabildiğince basitlikle karşılaşıyoruz. Karşıdan bakıldığında düz ekran, logo ve alt tarafında gri renkte ızgaralı bölüm görünüyor. 21.5 inçlik ekranın çerçeve bölümü, yaklaşık 2.5 cm kalınlığında. Daha ince bir çerçeve, tasarımsal açıdan daha başarılı olmasını sağlayabilirdi. Çerçevenin üst tarafında mikrofon ve bir webcam deliği bulunuyor. Alt tarafta Asus logosu, en dipte de az önce bahsettiğimiz ızgaralı kısım. Bu ızgaralı bölmenin içerisinde, ürünün hoparlörleri yer alıyor. Yani sesi alt taraftan alıyorsunuz.

ET2220I'nın arkasını çevirdiğimizde, çok ince olmayan fakat aynı şekilde kalın da olmayan bir yapıda olduğunu görüyoruz. Cihazın yerleşimi için arka tarafa ayarlanabilir bir ayak yerleştirilmiş. Kapak gibi açıp kapatarak, ürünün açısını ayarlayabiliyoruz. Ayrıca istersek ayağı komple söküp, duvara da monte edebiliyoruz. Kullanım seçenekleri açısından başarılı bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.

Asus All in One bilgisayarın sık kullanılacak portları, sağ ve sol tarafa serpiştirilmiş. Sol yanda kulaklık - mikrofon çıkışları, 2 tane USB 3.0 bağlantısı, SD kart girişi ve görüntü ayarı yapmanıza olanak sağlayan menü tuşu bulunuyor. Güç tuşu ile BluRay okuyucu ise (evet, cihazımız BluRay çalıştırabiliyor) sağ tarafa konumlandırılmış. Daha az ulaşmaya ihtiyaç duyacağınız 2 tane USB 3.0, 1 tane USB 2.0, ethernet, 2 tane HDMI, güç ve anten girişleri, arka tarafa yerleştirilmiş. Monitör menülerinde gezinmek için, ön panelde yer alan dokunmatik bölüm tercih ediliyor. Açıkça söylemek gerekirse, portların ve tuşların yerleşimi açısından gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz. İhtiyacımız olanlar elimizin altında, bir kere takıp bırakacaklarımız monitörün arka tarafında.

Özellikler

21.5 inç boyutunda bir ekrana sahip olan ET2220I, Full HD çözünürlük sağlıyor. LED teknolojisine sahip olan bu ekran, renk konusunda başarılı sayılabilecek bir noktada yer alıyor. Dokunmatik özelliği ise, 10 parmak desteği sunuyor. Dokunmatik algılama konusunda herhangi bir sorun çıkarmayan ürün, Windows 8 ile birlikte uyumlu bir ikili haline gelebiliyor.

Üst tarafta yer alan webcam, 2 megapiksel çözünürlüğe sahip. İnternetten görüşmeler için ideal sayılacak bir performans sunan kamera, Asus'un basit bir yazılımıyla desteklenmiş. Uygulama güzel olsa da, özellikle dokumatik ekranda kullanım için fazlasıyla küçük tuşlara sahip olduğundan dolayı, ufak çaplı sıkıntılar çekmeniz mümkün.

Alt tarafta yer alan 2 x 5 watt gücündeki hoparlörler, beklenenden bir adım fazlasını sunuyor. Tabii ki wooferlı 2 + 1 sistemlerle karşılaştırılamaz ama tümleşik stereo hoparlörler arasında başarılı bir noktada olduğunu söyleyebiliriz.

Ürün, beraberinde bir klavye ve bir fare ile geliyor. Klavye, olabildiğince ince yapıda tutularak hoş bir görünüm elde edilmiş. Çiklet tuş takımına sahip olması hoş görünümünü desteklerken, ergonomik açıdan biraz baltalamış. Tuşların yerleşimi iyi olsa da, düzgün bir şekilde basamadıktan sonra çok da bir anlamı yok gibi. Fare ise ufak yapıda, kaliteli bir ürün. Dizüstü farelerinden hallice olan bu fare, tıpkı klavye gibi kablosuz çalışıyor. Hem klavye hem fare için, minik bir tane alıcı kullanılıyor.

Performans

ET2220I modeli çeşitli konfigürasyonlara sahip olabiliyor. Bize gelen cihaz, Intel Core i5 3330 işlemciye sahip. Bu işlemci, 3 GHz saat hızına, 4 çekirdeğe ve 6 MB önbelleğe sahip. Bunun yanında 6 GB DDR3 RAM, 1600 MHz hızında çalışıyor. H61 çipsetini kullanan anakart üzerinde, toplam 2 tane RAM slotu yer alıyor. Yani daha fazla RAM takmak için, eskilerini değiştirmeniz gerekecek. 500 GB kapasiteli standart sabit diske, daha yüksek performans sağlasın diye 64 GB SSD eşlik ediyor. Uygulamaların ve işletim sisteminin yüklü olduğu SSD, performansı direk olarak etkiliyor ve çok hızlı tepki veriyor.

Ürünün performans tarafında bir sıkıntı yarattığını söyleyemeyiz. Uygulamalarda, standart programlarda gayet iyi bir performans sağladığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Fakat işin oyun tarafına geçince, GT610M model grafik işlemcisiyle çok da başarılı bir çizgiye ulaşamıyor. Pek çok All in One'da olduğu gibi, ET2220I'da da full kalitede oyun oynanamıyor.

Asus ET2220I, Windows 8'e geçiş yapmayı düşünen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir bir ürün. Dokunmatik kalitesi, USB 3.0 portları ve başarılı ergonomisi ürünün başarılı yanlarını özetliyor. Dokunmatik kontrollere geçiş yapmayı düşünüyorsanız, Asus'un bu All in One bilgisayarını tavsiye edebiliriz.

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Asus Et2220ı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement