Bilgisayarınız 1000 Kat Hızlanabilir! - Son Dakika
Teknoloji

Bilgisayarınız 1000 Kat Hızlanabilir!

Bilgisayarınız 1000 Kat Hızlanabilir!

Transistörler bilgisayarlarımızın hızını etkileyen ana bileşenlerden biri. Araştırmacılar, bilgisayarları 1.000 kat daha hızlı hale getirebilecek yeni bir Grafen: mucize malzeme2004 yılında keşfedilen grafen, elektrik iletme yeteneği ve uygulama alanları ile eşsiz bir malzeme olarak gösteriliyor.

30.08.2017 11:40

Transistörler bilgisayarlarımızın hızını etkileyen ana bileşenlerden biri. Araştırmacılar, bilgisayarları 1.000 kat daha hızlı hale getirebilecek yeni bir Grafen: mucize malzeme

2004 yılında keşfedilen grafen, elektrik iletme yeteneği ve uygulama alanları ile eşsiz bir malzeme olarak gösteriliyor. Silikondan 250 kat daha iyi elektrik iletme kabiliyetine sahip olan grafenin, yakın gelecekte elektronik cihazlarımızın temel yapı taşı olması bekleniyor.

Bilgisayarlarımızdaki devrelere elektronik sinyaller ve güç sağlayan "anahtar" gibi davranan transistörler,hızını önemli derecede etkilemektedir. Nature Communications dergisinde yayınlanan çalışmada ekip, grafene dayalı transistörlerin bugünün bilgisayarlarında kullanılan silikon transistörlerden daha iyi çalıştığını tespit etti.

Mantıksal kapıları oluşturan transistörler, mikroişlemcilerin girişine 1 ve 0"ların uygulanmasını sağlayarak mikroişlemcilerin mantık ve hesaplama problemlerini çözmesine izin verir. Bu mantık işaretlerinin uygulanma hızının artması, transistörlerin çalışma hızına bağlıdır.

Bilgisayarınız 1000 Kat Hızlanabilir!

Araştırmacılar, grafen kullanılan transistörlerin ilk aşamada iklim bilimi ve uzay araştırmaları gibi komplex görevlerde kullanılacağını belirtiyor. Daha hızlı bilgisayarlar ile yapılacak daha hızlı simülasyonlar, araştırmacıların sonuca daha hızlı ve daha doğru bir şekilde ulaşmasını sağlayacak.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Bilgisayarınız 1000 Kat Hızlanabilir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement