Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Uşak'ta Açıklaması - Son Dakika
Teknoloji

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Uşak'ta Açıklaması

"Ar Ge ve inovasyona büyük önem veriyoruz.

14.03.2014 22:20

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge ve inovasyona büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Artık bilim ve teknoloji ithal eden bir ülke değil, drünyaya bilim ve teknoloji satan bir ülke olacağız" dedi.

Bakan Işık, AK Parti'nin Banaz'daki seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta halkın en doğru kararı vereceğine inandığını belirtti.

Türkiye'nin her alanda ilerlediğini, güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu dile getiren Fikri Işık, "Bugünlere nereden geldiğimizi kimse unutmasın" diye konuştu.

Bugüne kadar eğitimde, sağlıkta önemli dönüşümler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlüğü döneminde insanlar ilaç kuyruklarında ne haldeydi iyi hatırlayın. Biz iktidara geldik, sağlıkta dönüşümün düğmesine bastık. SGK'yı Emekli Sandığı'nı birleştiremezsiniz diyorlardı. Biz birleştirdik. Kılıçdaroğlu çıkıp televizyonlara 'yapamazlar' diyordu. Yaptık mı yaptık. Bugüne kadar neyi söylediysek onu yaptık. Yapılamaz denilenlerin hepsini başardık. Artık halkımız otel konforunda sağlık hizmeti alıyor. Çünkü biz halkımıza değer veriyoruz. Onlar için çalışıyoruz. Bakın duble yollara, köprülere, hızlı trenlere. Yolsuzluk olsaydı bunlar olur muydu?"

Asya ve Avrupa'yı birleştirdiklerini söyleyen Işık, "Allah var Marmaray'ı yerin altından yaptık da Kılıçdaroğlu görmedi. Görse ona da 'olmaz' derdi" ifadesini kullandı.

"Halkın verdiği güçle başardık"

Güçlenen, büyüyen Türkiye'den rahatsız olanların düğmeye bastığına değinen Fikri Işık, "Onlar istediği kadar düğmeye bassın, halkımız doğruyu biliyor" dedi.

Işık, 30 Mart'ta halkın Türkiye'yi karıştırmak isteyenlere en doğru cevabı vereceğini belirterek, Türkiye'nin 2023 hedefine yürürken bilim ve sanayide çok önemli işler yaptığını anlattı.

Türkiye'nin artık kendi topunu, silahını, tankını, helikopterini yaptığını dile getiren Fikri Işık, şöyle konuştu:

"Ar-Ge ve inovasyona büyük önem veriyoruz. Artık bilim ve teknoloji ithal eden bir ülke değil, dünyaya bilim ve teknoloji satan bir ülke olacağız. Çocuklarımıza milyonlarca tablet dağıttık. Bu tabletleri kendimiz üreteceğiz. Bizim mühendisimiz, bizim bilim adamımız bunu yapabilecek donanıma ve güce sahip. Biz onlara güveniyoruz. Önemli teşvikler veriyoruz. Üniversite-sanayi işbirliğinde kapıları açtık. Artık sanayicimiz kendi sorunlarının çözümünü bizim üniversitelerimizde arıyor. Bütün bunları halkımızın bize verdiği güçle başardık. Büyük projelerimiz var."

Yerel seçimde partisinin adaylarına destek isteyen Fikri Işık, AK Parti belediyelerinin çağı yakaladığını, hatta geçtiğini belirterek hizmete devam edeceklerini kaydetti. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Uşak'ta Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement